Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 8:44 am Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 38 мнения ]  Към страница 1, 2  Next
Message
Сготвено на: 04 Юни, 2004 9:18 am Пет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 10:19 pm Нед
Мнения: 120
Location: София
Кои десерти предпочитате - тестените или т.н. кухненски (кремове, мусове и др.)?


 Profile  
 
Сготвено на: 15 Юни, 2004 7:17 pm Вто 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 31 Май, 2004 3:09 am Пон
Мнения: 181
Location: Хайде! На масата!
Всичко що е сладко е вкусно! А пък ако към него са прибавени и орехи ...


 Profile  
 
Сготвено на: 23 Мар, 2005 12:05 pm Сря 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Най обичам комбинацията от двата вида: Горещ ябълков щрудел с топка сладолед и ванилиев сос! Хмммммм....


 Profile  
 
Сготвено на: 23 Мар, 2005 12:19 pm Сря 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Алеко написа:
Най обичам комбинацията от двата вида: Горещ ябълков щрудел с топка сладолед и ванилиев сос! Хмммммм....

Ами сподели рецептата, освен ако не е стара семейна тайна... :lol:


 Profile  
 
Сготвено на: 23 Мар, 2005 12:32 pm Сря 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Ти ме уби! Хич ме няма в сладкарството. Там съм само консуматор! Единствено крем карамел и тирамису мога да правя, ама ги правя добре! :)


 Profile  
 
Сготвено на: 23 Мар, 2005 12:35 pm Сря 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Алеко написа:
Ти ме уби! Хич ме няма в сладкарството. Там съм само консуматор! Единствено крем карамел и тирамису мога да правя, ама ги правя добре! :)

Дай поне да чуем твойта версия на тези два страхотни десерта (крем Карамел мяй все още никой не постнал)


 Profile  
 
Сготвено на: 16 Окт, 2007 11:18 am Вто 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 29 Сеп, 2007 10:17 am Съб
Мнения: 11
С две ръце за тестени-колкото по-хрупкави, толкова по-добре :vac:


 Profile  
 
Сготвено на: 16 Окт, 2007 11:27 am Вто 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Снежи написа:
С две ръце за тестени-колкото по-хрупкави, толкова по-добре :vac:
... и още по-големи дупета :P


 Profile  
 
Сготвено на: 16 Окт, 2007 11:30 am Вто 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
MR.LAZY написа:
Снежи написа:
С две ръце за тестени-колкото по-хрупкави, толкова по-добре :vac:
... и още по-големи дупета :P


Големи, ама хубави, пък и колкото по-големи, толкова по-добре, сами се грижат за себе си. :) Извинете са лиричното отклонение.

А относно сладкишите тук няма основна опция - шоколади, които не са нито тестени, нито кухненски.

Така че, аз съм за шоколадите. Но не отказвам и тестените.


 Profile  
 
Сготвено на: 16 Окт, 2007 11:41 am Вто 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
За самогрижовните дупета не съм съвсем съгласен.

А за кухненските десерти, не разбирам самата категоризация кухненски, нима тестените не се правят в кухнята, ама нейсе, няма се заяждаме с Резервето сега :P .


 Profile  
 
Сготвено на: 16 Окт, 2007 11:46 am Вто 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
MR.LAZY написа:
За самогрижовните дупета не съм съвсем съгласен.

А за кухненските десерти, не разбирам самата категоризация кухненски, нима тестените не се правят в кухнята, ама нейсе, няма се заяждаме с Резервето сега :P .


То това не е моя мисъл, беше си някакъв лаф от рода на "Как се грижи Дженифър Лопес за дупето си" "Няма нужда да се грижи за него, то достатъчно голямо, че да се грижи само за себе си".

Човекът си го е уточнил в условието.


 Profile  
 
Сготвено на: 16 Окт, 2007 11:55 am Вто 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Маца написа:
То това не е моя мисъл, беше си някакъв лаф от рода на "Как се грижи Дженифър Лопес за дупето си...
Всеки би простил на дупето на Джей Ло :mrgreen:

Маца написа:
Човекът си го е уточнил в условието.
Ми нищо не е уточнил. Добре, префразирам се: какво им е кухненското на мусовете и кремовете и некухненското на тестените десерти? Пак казвам, не се заяждам, чисто лингвистично ми е интересно, ако наистина се наричат така, защо.


 Profile  
 
Сготвено на: 16 Окт, 2007 12:19 pm Вто 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Обичам д-то на Джей Ло!


 Profile  
 
Сготвено на: 16 Окт, 2007 1:16 pm Вто 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Алеко написа:
Обичам д-то на Джей Ло!


Ми аз пък изобщо не съм му фен, пък и някак не се вписва в горните категории - тестени или кухненски :) .


 Profile  
 
Сготвено на: 16 Окт, 2007 1:40 pm Вто 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Алеко написа:
Обичам д-то на Джей Ло!
Динамото, доверието, даскалото...? :lol:


 Profile  
 
Сготвено на: 16 Окт, 2007 1:57 pm Вто 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Маца написа:
Алеко написа:
Обичам д-то на Джей Ло!


Ми аз пък изобщо не съм му фен, пък и някак не се вписва в горните категории - тестени или кухненски :) .


Що бе, съвсем кухненско си е, а и сигурно е добито от тестени работи!


Last edited by Алеко on 16 Окт, 2007 2:23 pm Вто, edited 1 time in total.

 Profile  
 
Сготвено на: 16 Окт, 2007 2:04 pm Вто 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
MR.LAZY написа:
Всеки би простил на дупето на Джей Ло :mrgreen:


Алеко написа:
Обичам д-то на Джей Ло!


Мъже, кво да ги правиш. ;)

По темата - в период на неядене на сладко съм, но тъй като Ипов не е в такъв, рядко правя сладки неща, като гледам да са по-лесни и бързи.

Не ги деля на тестени и кухненски. :P


 Profile  
 
Сготвено на: 16 Окт, 2007 7:17 pm Вто 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
IPA написа:
...Мъже, кво да ги правиш...
:clap:

Деленето на тестени и кухненски е заради технологията на приготвянето им.
Пък и това е терминология, а както знаем, термините са си термини - използваме ги без много да питаме кое, как и защо.


 Profile  
 
Сготвено на: 16 Окт, 2007 10:16 pm Вто 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
biskvitka написа:
Пък и това е терминология, а както знаем, термините са си термини - използваме ги без много да питаме кое, как и защо.
Вие филолозите може и да не питате, но ние инженерите питаме. Освен това много по-лесно запомняш даден термин, когато знаеш какъв е произходът му.


 Profile  
 
Сготвено на: 17 Окт, 2007 9:31 am Сря 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
MR.LAZY написа:
biskvitka написа:
Пък и това е терминология, а както знаем, термините са си термини - използваме ги без много да питаме кое, как и защо.
Вие филолозите може и да не питате, но ние инженерите питаме. Освен това много по-лесно запомняш даден термин, когато знаеш какъв е произходът му.


Въпреки, че клоня повече към филолозите, отколкото към инженерите и аз като Шефа предпочитам да знам и по-лесно го използвам после, отколкото да ползвам без да знам.


 Profile  
 
Сготвено на: 17 Окт, 2007 11:33 am Сря 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Щото си филологичен инженер/инженерен филолог.


 Profile  
 
Сготвено на: 17 Окт, 2007 12:51 pm Сря 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Щом толкова настоявате, ще ви кажа: кухненските десерти се приготвят в кухнята и за тях не са необходими специален инвентар, знания и умения. Тенджери и лъжици има във всяка кухня.

Докато при тестените е по-сложно - смята се, че се правят от сладкари и хлебари и за това се искат специални уреди и съдове, както и доста учене.


 Profile  
 
Сготвено на: 17 Окт, 2007 1:17 pm Сря 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
biskvitka написа:
...
Докато при тестените е по-сложно - смята се, че се правят от сладкари и хлебари и за това се искат специални уреди и съдове, както и доста учене.


Знаех си аз, че няма нужда да се пъна да правя тестени изделия. Не съм сладкар, хлебар, инженер-филолог :) и нямам специални уреди и съдове, и изобщо не съм учила.
Ще взема да си го принтна и като ме питат "Ти защо не забъркаш един кекс" ще се позовавам.
Истина си е, че не се справям с тестените особено добре, пък и рядко имам мерак да опитвам.


 Profile  
 
Сготвено на: 17 Окт, 2007 2:05 pm Сря 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
Ми мен не ме бива много с кексовете, торта съм правила само с готови блатове, но определено предпочитам да консумирам тестени десерти. Кремове, мусове и производни ме оставят безразлична 8)


 Profile  
 
Сготвено на: 17 Окт, 2007 2:31 pm Сря 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Аз пък съм точно обратно - предпочитам кремчета и мусчета. Ако трябва да избирам между торта и мус о шокола - познайте какво ще взема!


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 38 мнения ]  Към страница 1, 2  Next

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB