Неудобството с носенето на храна от вкъщи е по-скоро за някои професии, и като цяло не е за децата, защото в техните раници винаги има място за още нещо
Но ако се носи в офис, първо трябва да се пригови сутрин във вид за носене и употреба в офиса, което автоматично значи едни 5-10 мин. отгоре. Не всяка храна може да се сложи в пликче или пластмасова кутийка, някои трабва да са в добре затворен буркан. Ако дамската чанта не е тип "плажна", дори една кутийка трудно се вмества, какво остава за бурканче плюс още нещо. Ако човек е с кола, ок, но ако ползва градски транспорт, това означави винаги да носи една торбичка.... Занасянето, хубаво, макар, че ако цяла сутрин имаш срещи извън офиса, торбичката отпада автоматично. На връщане от работа обаче трябва да си отнесеш обратно пликчетата, кутийките и бурканчетата, предимно от екологични съображения и по-малко от икономически. Значи и след работа не можеш примерно да обикаляш магазините, защото ти се подмята една много лека, но пък обемиста и много неудобна торбичка с амбалаж
Да не говорим за нуждата от някакви посуди в офиса, но да кажем, че тях ги има в повечето офиси. Но ако все си носиш храна от вкъщи, губиш важният микро-социален контакт наречен "обяд с колеги". А това събитие и незаменим източник на най-вътрешна и предварителна информация за всичко случващо се в офиса, което може да е от значение за теб....
Та, такива разни съображения...