Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 19 Апр, 2024 12:07 am Пет

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 32 мнения ]  Към страница 1, 2  Next

Как обичате да е сварена пастата?
Твърдо, чак да рупа 0%  0%  [ 0 ]
"Ал денте" 58%  58%  [ 7 ]
Разварена 0%  0%  [ 0 ]
Разкашкана 0%  0%  [ 0 ]
Като лепило 0%  0%  [ 0 ]
Между "Ал денте" и разварена 42%  42%  [ 5 ]
Total votes : 12
Message
Сготвено на: 09 Юли, 2007 6:37 pm Пон 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Аз, например, я харесвам "Ал денте" (т.е. като се разчупи, да има около 1 мм беличко), но напоследък започвам да я харесвам все по-сурова :oops:


Last edited by biskvitka on 09 Юли, 2007 8:09 pm Пон, edited 2 times in total.

 Profile  
 
Сготвено на: 09 Юли, 2007 6:44 pm Пон 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Не виждам отговор "Нормално сварена" и отказвам да участвам в инсинуации :P :twisted:


 Profile  
 
Сготвено на: 09 Юли, 2007 6:47 pm Пон 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Ми мойто го няма като отговор - между "Ал денте" и Разварена, т.е. това за мен си е сварена. :roll:


 Profile  
 
Сготвено на: 09 Юли, 2007 6:56 pm Пон 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
IPA написа:
.. между "Ал денте" и Разварена, т.е. това за мен си е сварена. :roll:
И аз си искам този отговор...


 Profile  
 
Сготвено на: 09 Юли, 2007 7:00 pm Пон 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Ясно, това е намек да се приготвиш за вечерята, която те очаква. :twisted:


 Profile  
 
Сготвено на: 09 Юли, 2007 8:03 pm Пон 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
ЗМ обича пастата по-разкашкана, а аз - ал денте. Непрекъснато се караме как да бъде. И понеже съм кавалер, все отстъпвам.


 Profile  
 
Сготвено на: 10 Юли, 2007 9:16 am Вто 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
И аз като ИПА. Не ми харесва да ми залепва по зъбите поради недоваряване...


 Profile  
 
Сготвено на: 10 Юли, 2007 11:00 am Вто 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Явно сме доста особено семейство, но и отговора на Ипов не фигурира в анкетата - цитирам " все ми е тая, стига мръвката / морските дарове да са 90%."
:lol:


 Profile  
 
Сготвено на: 10 Юли, 2007 11:11 am Вто 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
:lol: :lol: :lol:

При нас са 50/50, но последните няколко пъти не успяваме да си ги изядем и сега се сърдя и не правя спагети :evil:


 Profile  
 
Сготвено на: 10 Юли, 2007 11:24 am Вто 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
То и при нас е 50/50, просто мечтата на Ипов е 90%. :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 10 Юли, 2007 1:06 pm Вто 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Много е праффф човекОт! Трябва някой път да се съберем само двамцата - той и аз - и да си похапнем... :eat:


 Profile  
 
Сготвено на: 10 Юли, 2007 2:03 pm Вто 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Ако го направите пред публика и продавате билети, доста може да припечелите. :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 10 Юли, 2007 2:59 pm Вто 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Готово! Градинката на "Тино" е перфектната арена. Можем да се настаним в шадраванчето при костенурките! :mrgreen:


 Profile  
 
 Рецепта: паста
Сготвено на: 19 Окт, 2007 6:29 pm Пет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 08 Сеп, 2007 2:05 pm Съб
Мнения: 43
За мен признак, че е сварена е: като вземеш един Спагет и го хвърлиш на плочките на стената и той не падне- значи сме готови.


 Profile  
 
 Рецепта: Re: паста
Сготвено на: 19 Окт, 2007 7:31 pm Пет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
escutcheon написа:
За мен признак, че е сварена е: като вземеш един Спагет и го хвърлиш на плочките на стената и той не падне- значи сме готови.


Много ми харесва твоят подход, escutcheon (А какво всъщност значи прякорът ти?)! Да сте виждали някога Пол Бокюз да мие плочките в кухнята? :mrgreen:


 Profile  
 
 Рецепта: паста
Сготвено на: 19 Окт, 2007 9:20 pm Пет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 08 Сеп, 2007 2:05 pm Съб
Мнения: 43
escutcheon
1Щит на герб
2 Задната част на кораб, където е изписано името му
3 Капаче на ключалка
Аз съм ключар по професия , познай кое е моето?


You do not have the required permissions to view the files attached to this post.


 Profile  
 
 Рецепта: Re: паста
Сготвено на: 20 Окт, 2007 9:48 pm Съб 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
escutcheon написа:
За мен признак, че е сварена е: като вземеш един Спагет и го хвърлиш на плочките на стената и той не падне- значи сме готови.

Явно ти е провървяло повече с жената, отколкото на моя благоверен...
Ако не мия плочките една седмица, от влагата, мазнината и прахоляка стават толкоз лепкави, че и суров макарон ще се залепи за тях :bat:

Ех, защо не съм Пол Бокюз... :mrgreen:


 Profile  
 
 Рецепта: паста
Сготвено на: 21 Окт, 2007 11:20 am Нед 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 08 Сеп, 2007 2:05 pm Съб
Мнения: 43
Не забравяйте , че имам много полезен играч в отбора ака тъща. :P :lol: :roll:


 Profile  
 
Сготвено на: 21 Окт, 2007 6:55 pm Нед 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Късметлия! :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 06 Ное, 2008 8:36 pm Чет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 05 Ное, 2008 8:40 pm Сря
Мнения: 22
Докато спре да хруска. :) После вадя от водата и подобрявам с подобрителите от тигана.


 Profile  
 
Сготвено на: 06 Ное, 2008 10:21 pm Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
MR.LAZY написа:
Не виждам отговор "Нормално сварена" и отказвам да участвам в инсинуации :P :twisted:

Аз съм "за", направо си е инсинуация при липсата на най-вероятния отговор.
Аз, например, обичам:
1. Тънкото фиде, средното фиде, кускуса, звездичките и др. подобни в супи - по-скоро леко над нормално сварени, по-скоро леко разварени.
2. Корите за лазаня и по-едрите сортове паста, канелони, талиатели - определено малко преди "ал денте".
3. Останалите видове - според ястието.
4 . Единствено спагетите - абсолютно "ал денте".

Е, как да отговоря на анкетата?
Ще го отдадем на поривите на младостта... Имам предвид неконкретизираната анкетка.


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Ное, 2008 4:10 pm Пет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
gotin написа:
...Ще го отдадем на поривите на младостта... Имам предвид неконкретизираната анкетка.

Мерси за комплимента, Gotin :)

Когато пусках темата, имахме у дома разгорещени спорове относно степента на сваряване на спагети, букатини, пене ригате, тромпетини и фузили (моите фаворити сред пастата). Сега (явно младостта взе да попреминава), я карам по-спокойно - поднасям пастата такава, каквато успея да сваря; ако някой има възражения - да се оплаче на арменския поп (арменската църква се намира на "Солунска" 49).


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Ное, 2008 5:13 pm Пет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
biskvitka написа:
ако някой има възражения - да се оплаче на арменския поп (арменската църква се намира на "Солунска" 49).


Извинете за ОФ-а, ама Биски :cry:
Уби всичко детско в мен. Цял живот ме пращат, пък и аз пращам да се оплачат на арменския поп. В резултат на което той се превърна във всеуспокояващата и наказваща прегрешилите фигура, която обаче е твърде химерна и недостижима. А сега какво, хоп на трамвая и право при попа. :(


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Ное, 2008 8:17 pm Пет 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Ми той не е съвсем поп, защото църквата там е арменска, но е протестантска. Пък и не вярвам "попът" да рабира много от варене на паста.


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Ное, 2008 9:11 pm Пет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Освен това по "Солунска" не върви трамвай.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 32 мнения ]  Към страница 1, 2  Next

Всички времена са UTC + 2 часа


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB