През студените месеци замествам доматите, краставиците и салатките с моркови, зеле и цвекло, чат-пат ряпа. Плодовете са според сезона - ябълки, цитруси, рядко банани. Повече се включват и сушените плодове като кайсии, стафиди, сливи, фурми. Заленчуците са пак каквото има по пазара и му е сезон (логично, домати и краставици не купувам през зимата, имат вкус на гума, а за съдържанието не ми се ще изобщо да мисля), но по-често посягам към замразените зеленчуци. Туршии и всякакви консерви са отписани заради високото съдържание на сол и някои други химически субстанции. Избягвам картофите - 1 път седмично макс - заради високия гликемичен индекс. Останалото е бобови растения всакакви (и всеки ден от тях), кълнове на житни и други, царвично-оризови произведения и ядки (сурови, естествено
) Понякога също масло, сметана/свежо сирене, яйца (винаги обаче сурови).
Каго прибавя месото и пълнозърнестия хляб, както и обработени яйца и повече млечни, стила на хранене става пригоден и за мъжа ми