Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 03 Апр, 2020 7:58 pm Пет

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 
Message
Сготвено на: 29 Дек, 2004 4:24 pm Сря 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Преди време опитах една много красива баклава - на малки триъгълничета (всяко парче беше направено от отделна кора). Ако някой знае, как се сгъва такава баклава, моля, нека опише подробно, а ако сложи и снимки, цена няма да има. В замяна обещавам да покажа стъпка по стъпка как правя специалните ми пелмени (ако трябва, ще наема фотограф)!


 Profile  
 
Сготвено на: 29 Дек, 2004 5:54 pm Сря 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Значи аз така правя баклава и банички с домати..вариантите са 2:
:arrow: за баничките използвам следния начин:
Вземам 2 кори намазвам ги с масло,след това режа на 5 ленти (на широчина) .В началото на всяка лента (на окло 1 см от ръба) поставям плънка,,прегъвам едното ръбче така че да се покрие плунката и да се получи триъгълник,после триъгълника пръгъвам нагоре..и така като започнеш сама ще се досетиш как да прегъваш за да получиш накрая триъгълни банички. (изрежи си една хартиена лента за проба.. :) )
:arrow: За баклавата правя така(но те стават по големи):
Вземам кора,половината намазвам с масло поръсвам с плънка и прегъвам,пак с масло и плънка и прегъвам.От получените ленти по описания по горе начин се правят триъгълничета..

П.С. Сега малко бързам и може да съм пропуснала нещо в обясненията,ако нещо не ти е ясно питай...


 Profile  
 
Сготвено на: 29 Дек, 2004 6:46 pm Сря 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Преди малко докато си търсех една рецепта в един руски сайт..се сетих ,че на руски "тесто фило" е точно нашето тесо за баници..
Ето на какво попаднах ..това онагледява точно това което обяснявах по горе. :!:
Image

Успех! ;)


 Profile  
 
Сготвено на: 29 Дек, 2004 8:39 pm Сря 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Благодаря! Най-напред наистина ще опитам с хартия, благодаря за идеята!


 Profile  
 
Сготвено на: 04 Яну, 2005 5:53 pm Вто 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Не съм забравила обещанието си, просто 'фотографът' ме помоли да изчакаме почивните дни, за да ме снима на дневна светлина (от всиките светкавици и лампи такива отблясъци се получават, че на снимките нищо не се вижда).


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB