Ето на този линк има подробна инфо по азбучен ред, а не по Е-номер, но върши работа:
http://www.analytica-bg.com/pages/food_ ... u_aproved/
На този линк обаче са по Е-номера + коментар къде са забранени и какви странични ефекти могат да имат, както и в какви храни и напитки се използват:
http://www.analytica-bg.com/pages/e/
Различните групи Е-та са консерванти, оцветители, антиоксиданти, подобрители на вкуса и други. За моя изненада, част от замразените меса, за които си мислех, че проста за замразени и толкова, се оказаха предварително обработвани с няколко вида Е-та!
Отнася се най-вече за пилешкото. Добрата новина е, че са отбелязани на етикета, та ако иска човек, може да се информира какво купува.
А маргаринът е водач по Е-та; нали трябва да прилича на нещо поне на външен вид