Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 10:32 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 31 мнения ]  Към страница Предишна  1, 2
Message
Сготвено на: 30 Сеп, 2007 5:32 pm Нед 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Юли, 2007 7:51 pm Пет
Мнения: 22
Location: Варна
Извинете , но някой може ли да ми каже какво се крие зад тези Е-та ? Е-100 , Е-200 и т.н......... Защото присъстват във всички пакетирани храни , знам че са вредни(повечето), но незнам какво точно представляват :woodp:


 Profile  
 
Сготвено на: 01 Окт, 2007 9:44 am Пон 

Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Авг, 2007 12:50 pm Пон
Мнения: 466
Ето на този линк има подробна инфо по азбучен ред, а не по Е-номер, но върши работа: http://www.analytica-bg.com/pages/food_ ... u_aproved/
На този линк обаче са по Е-номера + коментар къде са забранени и какви странични ефекти могат да имат, както и в какви храни и напитки се използват:
http://www.analytica-bg.com/pages/e/
Различните групи Е-та са консерванти, оцветители, антиоксиданти, подобрители на вкуса и други. За моя изненада, част от замразените меса, за които си мислех, че проста за замразени и толкова, се оказаха предварително обработвани с няколко вида Е-та! :shock: Отнася се най-вече за пилешкото. Добрата новина е, че са отбелязани на етикета, та ако иска човек, може да се информира какво купува.
А маргаринът е водач по Е-та; нали трябва да прилича на нещо поне на външен вид ;)


 Profile  
 
Сготвено на: 01 Окт, 2007 2:19 pm Пон 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Юли, 2007 7:51 pm Пет
Мнения: 22
Location: Варна
Благодаря ти много


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 31 мнения ]  Към страница Предишна  1, 2

Всички времена са UTC + 2 часа


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB