Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 10:36 am Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 2 мнения ] 
Message
Сготвено на: 10 Яну, 2006 11:52 am Вто 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 15 Юни, 2005 4:08 pm Сря
Мнения: 144
Location: София
В нашата фамилия, която е от с.Буново обл.Софийска, имаше един касапин дядо Рад Динчов, който вече е между покойниците. Но от него съм запомнил как се прави телешко шкембе руло. За целта трябва да разполагаме с цяло, половин, но не и 1 кг шкембе. Вари се без никакви подправки. Разстила се в тава с по голям диаметър и се отрязва по равната част от половината. Другата половина се скълцва на дребни парченца. Голямото парче се нарязва на парчета като носни кърпи, върху които разстиламе по равно от накълцаното шкембе, поръсваме с черен пипер, лютив червен пипер, на всяка кърпа по 3 скилидки чесън. Увиваме като роло което стягаме в тензух. Връщаме обратно в бульона и варим 10 мин. Изваждаме и отцеждаме от бульона. Снемаме тензуха и слагаме на студено да се стегне. Той казваше, че докато човек прави такива мезета, било добре да удря и по някоя и друга чаша винце, за да бъде лека ръката на майстора. Може и така да е!


 Profile  
 
Сготвено на: 10 Яну, 2006 1:58 pm Вто 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Ама какво е това, бе човек! Все вкусотии, все от любими продукти... Вече само като ти видя ника и получавам слюноотделяне :oops:


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 2 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB