Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 10:55 am Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 26 мнения ]  Към страница 1, 2  Next
Message
Сготвено на: 06 Авг, 2008 10:37 am Сря 

Дегустатор

Offline
Готви от: 06 Май, 2006 9:26 am Съб
Мнения: 329
Яйцата бяха домашни и пресни. Със зехтин ям всички салати с изкючение на зелена и кисело зеле. Просто майонезата със зехтин за мен е адски гадно нещо. След като опитах направо загубих апетит.


 Profile  
 
Сготвено на: 10 Окт, 2009 1:55 pm Съб 

Дегустатор

Offline
Готви от: 10 Окт, 2009 1:47 pm Съб
Мнения: 1
Фидера - огромно благодаря за рецептата! Както и на Кабал за безкрайните експерименти!

От раз стана - но първия път беше ужасно солена - сложих лъжичка сол на две яйца и 400 мл олио и мога само аз да си я ям :-)

Наистина на едно от средно до голямо яйце са нужни :
- две щипки сол (иначе става доста солена)
- четвърт изцеден лимон - до половинка (ако решите да е по-лимонена :-)
- 200 - 250 мл олио - вкуса на майонезата изцяло зависи от олиото (е освен ако не решите да експериментирате с развалени яйца или други ароматни добавки :-). Ако надскочите олиото - просто става много по-гъста.
Лимона имам чувството, че както яйцата - също малко разрежда.

Ако някой има успешни модификации - да пише!


 Profile  
 
Сготвено на: 10 Окт, 2009 3:03 pm Съб 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
cmac, добре дошъл. Радваме се, че си намерил верния подход. Колкото до солеността, това си е до човек.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 26 мнения ]  Към страница 1, 2  Next

Всички времена са UTC + 2 часа


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Bing [Bot] и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB