Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 4:00 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 8 мнения ] 
Message
Сготвено на: 14 Юни, 2006 4:36 pm Сря 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 02 Май, 2006 4:25 pm Вто
Мнения: 28
Location: Видин
:P 500 гр брашно
200 гр прясно мляко
9 с.л. олио
1 пакетче мая
1 ч.л сол и
1 ч.л. захар.

От продуктите се замесва тесто, което втасва, докато се приготви плънката.

За плънката:
2 белтъка, разбити на сняг
200 гр натрошено сирене
се смесват и леко се разбъркват.

От тестото се приготвят 2 кори, които се точат на кръг. От кръговете се режат триъгълници, слага се плънка и се навиват на кифлички. Намазват се със разбитите жълтъци.

Пече се на 220-250 градуса.


 Profile  
 
Сготвено на: 14 Юни, 2006 4:58 pm Сря 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Хмммм. Ако не се бях напапкал като прасенце, щях да почна да слюноотделям обилно!

Добре дошла на Нелина!


 Profile  
 
Сготвено на: 14 Юни, 2006 5:00 pm Сря 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Добре дошла, Нелина!

Мммм, много вкусни изглеждат кифличките!
Страхотна идея за съботна закуска 8)


 Profile  
 
Сготвено на: 14 Юни, 2006 6:53 pm Сря 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 02 Май, 2006 4:25 pm Вто
Мнения: 28
Location: Видин
Много благодаря че ме посрещате така във този форум. А вие ще ми благодарите когато опитате кифличките. Силно се надявам.


 Profile  
 
Сготвено на: 15 Юни, 2006 10:25 am Чет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Добре дошла и от мен! Заглавието, да ти призная, малко ме стресна, щото... нали се сещаш... но рецептата е великолепна! Много ми се нрави, че в плънката има само белтък, когато има и жълтъци, имам чувството, че ям нещо като омлет. Ще се опита това със сигурност!


 Profile  
 
Сготвено на: 15 Юни, 2006 12:11 pm Чет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
to4ica написа:
Добре дошла и от мен! Заглавието, да ти призная, малко ме стресна, щото... нали се сещаш... но рецептата е великолепна! Много ми се нрави, че в плънката има само белтък, когато има и жълтъци, имам чувството, че ям нещо като омлет. Ще се опита това със сигурност!


Е, та кво му е лошото на омлета? А заглавието си е ОК :mrgreen: . Ще видите вие, че и свекървите стават за нещо. :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 15 Юни, 2006 3:33 pm Чет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 02 Май, 2006 4:25 pm Вто
Мнения: 28
Location: Видин
Оле майчице какво направих? Да ви стряскам така с едно заглавие. За свекърва се говори или добро или нищо. Да помълчим приятелки....


 Profile  
 
Сготвено на: 15 Юни, 2006 3:45 pm Чет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Алеко написа:
Ще видите вие, че и свекървите стават за нещо. :mrgreen:

Няма какво да гледаме, ставаме си и още как - за нещо..., пък нека да сме кифлички :mrgreen:


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 8 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB