Благодаря и на двама ви за посрещането

!
MR.LAZY написа:
Първо, млякото не се ли пресича от киселостта на доматите или има някакъв пиниз? ...
Млякото не се пресича, защото двете температури са близки. Даже е желателно не да са топли, а по-ниски от топлото (ох, дано ме разбрахте). Смесваш ги при непрекъснато разбъркване. Почти като застройка на супа, само че само с прясно мляко.
Quote:
...И второ, колкото и да са пържени 1 кг домати като им добавиш 1 л мляко... (което след сваряване да речем остава 900 мл) не става ли рядко?
Ами според мен не е рядко. То все пак зависи и от вкуса, но ако при смесването стиснеш до желаната от теб гъстота, не разреждай повече.
Quote:
...Трето, белиш ли чушките, преди да им сложиш доматения сос?
Аз лично не понасям необелени чушки, затова докато се сгъстява доматеният сок ги обелвам и после ги добавям към него.