Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 6:02 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 24 мнения ] 
Message
 Рецепта: Миш-маш
Сготвено на: 16 Авг, 2006 3:07 pm Сря 

Дегустатор

Offline
Готви от: 27 Юли, 2006 2:01 pm Чет
Мнения: 20
Location: Сливен
Продукти:
чушки
домати
сирене
яйца
(количеството е на око) :roll:

Различното в моята рецепта е , че аз режа суровите чушки на ивици , след което ги слагам в тигана и ги запържвам до златисто. От там нататък рецептата е същата.

(Печенето на чушките ме изнервя и отнема време, а така е по-бързо и също много вкусно. ;) )


 Profile  
 
 Рецепта: Миш-маш
Сготвено на: 16 Авг, 2006 3:10 pm Сря 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Лукът пропускаш ли го?
;)


 Profile  
 
 Рецепта: Миш-маш
Сготвено на: 16 Авг, 2006 3:14 pm Сря 

Дегустатор

Offline
Готви от: 27 Юли, 2006 2:01 pm Чет
Мнения: 20
Location: Сливен
По принцип лук не слагам, защото много се реве от него.

Трябва да съм в добро настроение за да реша да режа лук или ястието да е някакъв специалитет , че да се постарая повече.


 Profile  
 
 Рецепта: Миш-маш
Сготвено на: 16 Авг, 2006 3:17 pm Сря 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Абе, то и от бой се реве, ама...

Иначе и аз не пека чушките преди да ги нарежа за миш-маш. Прекалено голяма врътня.

Благодаря за идеята, Дулсинея, това ще бъде вечерята днес. Бързо, без много зор, пък и вкусно.


 Profile  
 
 Рецепта: Миш-маш
Сготвено на: 16 Авг, 2006 3:31 pm Сря 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Аз от години не рева от лук, хванала съм му цаката - винаги имам в хладилника изчистен лук в добре затворен плик или кутия, като е седял така около денонощие не се реве, в краен случай - изчистен за около 15 мин във фризера, резултатът е същия.
:)


 Profile  
 
 Рецепта: Миш-маш
Сготвено на: 16 Авг, 2006 3:37 pm Сря 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Аз пък май съм съвсем безчувствен (нещо, в което чат-пат ме обвинява и ЗМ :mrgreen: ), защото изобщо не рева от лука.


 Profile  
 
 Рецепта: Миш-маш
Сготвено на: 16 Авг, 2006 3:41 pm Сря 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
ЗМ е късметлийка - има си мъж под ръка, 'дето винаги би нарязал лук без протести и сълзи. :mrgreen:


 Profile  
 
 Рецепта: Миш-маш
Сготвено на: 16 Авг, 2006 3:44 pm Сря 

Дегустатор

Offline
Готви от: 27 Юли, 2006 2:01 pm Чет
Мнения: 20
Location: Сливен
Значи си идеалният готвач ;)
Защото в къщи , който иска да яде лук , си го реже сам.


 Profile  
 
 Рецепта: Миш-маш
Сготвено на: 16 Авг, 2006 3:49 pm Сря 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Мисля да регистрирам фирма ЕТ "Кълцаме луци всЕкакви".


 Profile  
 
 Рецепта: Миш-маш
Сготвено на: 16 Авг, 2006 3:53 pm Сря 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Алеко написа:
Мисля да регистрирам фирма ЕТ "Кълцаме луци всЕкакви".

Ще ме вземеш ли на работа?
Имам проблем само с арпаджика - ако трябва да се обели голямо количество, се изнервям, иначе не плача... много :mrgreen:.


 Profile  
 
 Рецепта: Миш-маш
Сготвено на: 16 Авг, 2006 3:53 pm Сря 

Дегустатор

Offline
Готви от: 27 Юли, 2006 2:01 pm Чет
Мнения: 20
Location: Сливен
по-добре ЕТ "Лукови глави всЕкакви"


 Profile  
 
 Рецепта: Миш-маш
Сготвено на: 16 Авг, 2006 3:58 pm Сря 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Няма опасност от сълзи, ако лукът се нареже с някаква машина - с чопър (накълцан) или с робот (на ивички, кръгчета, шайбички, накълцан), пък и така може да се нареже огомно количество за много кратко време.


 Profile  
 
 Рецепта: Миш-маш
Сготвено на: 16 Авг, 2006 4:01 pm Сря 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Хайде сега, Азимов в кухнята!

Ей ръчички, ей ги две,
те ме слушкат най-добре!


 Profile  
 
 Рецепта: Миш-маш
Сготвено на: 16 Авг, 2006 4:06 pm Сря 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Алеко написа:
Хайде сега, Азимов в кухнята!

Защо Азимов? Чапек :P

Алеко написа:
Ей ръчички, ей ги две,
те ме слушкат най-добре!

Твоите може и да слушкат, ама моите понякога се режат, и то доста гадно :evil:


Last edited by biskvitka on 16 Авг, 2006 4:18 pm Сря, edited 1 time in total.

 Profile  
 
 Рецепта: Миш-маш
Сготвено на: 16 Авг, 2006 4:13 pm Сря 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
"Аз роботът" не беше ли от Азимов?

Колкото до нараняванията - накарай съпруга да наостри добре ножовете ви. Така като се клъцнеш, поне боли по-малко и по-бързо зараства, защото раната е с гладки ръбове.


 Profile  
 
 Рецепта: Миш-маш
Сготвено на: 16 Авг, 2006 4:21 pm Сря 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Това ми звучи доста садистично - ако ножовете са добре наострени, а ръчичките не слушат много добре, броят на порязванията се увеличава прогресивно, независимо че "боли по-малко и по-бързо зараства".


 Profile  
 
 Рецепта: Миш-маш
Сготвено на: 16 Авг, 2006 4:23 pm Сря 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
"Изобретяването" на думичката 'робот' се приписва на Чапек.

С острите ножове си е страшничко - обичам да работя с тежък нож и веднъж, като го изпуснах, ми отнесе половин нокът (добре, че не отряза пръста) на крачето.

Абе нещо много я разводнихме тази тема :spam:


 Profile  
 
 Рецепта: Миш-маш
Сготвено на: 16 Авг, 2006 4:24 pm Сря 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Като безкомпромисен оптимист търся и в най-кофтито преживяване нещо положително. :P


 Profile  
 
 Рецепта: Re: Миш-маш
Сготвено на: 21 Авг, 2006 8:34 pm Пон 

Дегустатор

Offline
Готви от: 21 Апр, 2005 12:36 pm Чет
Мнения: 97
Location: Варнаaaaa
Искам да попитам само: "чушки" или "пипер" :-?


 Profile  
 
 Рецепта: Миш-маш
Сготвено на: 23 Авг, 2006 11:44 am Сря 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
В някои краища на България на чушките им викат пипер. А в Банско пък "чушки" е зелен боб.


 Profile  
 
 Рецепта: Миш-маш
Сготвено на: 25 Авг, 2006 10:47 pm Пет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 21 Апр, 2005 12:36 pm Чет
Мнения: 97
Location: Варнаaaaa
Алеко написа:
...А в Банско пък "чушки" е зелен боб.


Ей т'ва вече сефте го чувам :lol: :lol: :lol:

вЕрно! :)


 Profile  
 
 Рецепта: Миш-маш
Сготвено на: 26 Авг, 2006 10:28 am Съб 

Готвач

Offline
Готви от: 06 Дек, 2005 7:08 am Вто
Мнения: 738
Въобще шушулките се наричат още чушки.


 Profile  
 
 Рецепта: Миш-маш
Сготвено на: 12 Сеп, 2006 1:28 pm Вто 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Мар, 2006 2:05 pm Пон
Мнения: 48
biskvitka написа:
Имам проблем само с арпаджика - ако трябва да се обели голямо количество, се изнервям, иначе не плача... много :mrgreen:.


Бисквитке, арпаджика и въобще лука и чесъна се бели по-лесно ако се понакисне във вода за 5-6 мин.
За рязането - пробвах да държа в хладилника резерв, ама нещо все свършваше бързо. Затова сега беля и в камерата за 5-6 мин., докато приготвя нещо друго, после вече не люти.

и по темата да си кажа за миш-маша: ами аз го обичам много със сурови чушки, ама мойте домашни любими не го ядат така - само с печмени, и то червени трябва да е. А лук не слагам никакъв - така и аз не го харесвам.


 Profile  
 
 Рецепта: Миш-маш
Сготвено на: 12 Сеп, 2006 2:04 pm Вто 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
pep-4o, благодаря!


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 24 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB