Благодаря на Точица за страхотната рецепта.
За първи път правя агнешко цяло парче, обикновено се спирах на пържоли или ребра, но за този Великден реших и аз като една домакиня да врътна един агнешки бут.
Почти напълно спазих рецептата, пропуснах само канелата и лимона, поради недолюбване в къщи.
Мариновах бутчето 12 часа, пекох го към 4-5 и стана страхотно, много крехко.
Мъжът ми го беше изчистил от разни мазнини, понеже смятал, че така трябва, и аз имах сериозни притеснения да не стане сухо. Но просто не го запекох и стана невероятно.
Сега остава да измися с какво да го гарнирам, че вече 3 ден ще го ядем (все пак сме 2 котака и едно малко коте и бут от 2.5 кг. малко ни идва в повече).
|