Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 18 Фев, 2020 6:51 am Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 
Message
Сготвено на: 23 Дек, 2004 12:01 pm Чет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Тази рецепта е на баба Цветанка, бабата на моя съпруг. Тя е била невероятен кулинар, а този десерт е от малкото, които се осмелих да правя.

Продукти:
3 ч.ч. брашно
2 ч.ч. захар
4 яйца
1 ч.ч. мазнина (масло или масло+олио)
1 ч.ч. прясно мляко
1 ванилия или кора от лимон
1 бакпулвер

Приготвяне:
Маслото се разбива до побеляване и към него се прибавя захарта. Един по един се прибавят жълтъците. По малко при непрекъснато разбиване на тънка струйка се прибавя прясното мляко. Постепенно се прибавя и брашното (пресято с бакпулвера) и ванилията или корите от лимон. Накрая се слагат белтъците, разбити на сняг и тестото не се разбива, а внимателно се разбърква на кръст с дървена лъжица. Част от тестото може да се разбърка с 1 ч.л. какао.

Половината от тестото се изсипва в намаслена и набрашнена форма, отгоре се сипва тестото с какао, после останалото тесто. Пече се в умерена фурна.

За да стане кейкът "пух", тестото трябва да се разбърква много енергично.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB