Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 17 Апр, 2024 2:12 am Сря

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 9 мнения ] 
Message
Сготвено на: 07 Юли, 2008 6:50 pm Пон 

Дегустатор

Offline
Готви от: 21 Юни, 2008 12:53 pm Съб
Мнения: 43
Location: София
Нарязваме тиквичките на колелца.Прави се смес от : 1 вр. копър+ 1 вр.магданоз + 2 средни глави нарязан лук + 1 к.ч. ориз + сол ( сега може и вегета)Намазваме тавата с олио.Редиме ред тиквички ,ред от сместа......Завършваме с тиквички , които овалваме в брашно.Заливаме със смес от 1/2 л. прясно мляко + 2-3-4 яйца.Отгоре наръсваме с галета и тук-там масълце.Пече се на 220 градуса .


 Profile  
 
Сготвено на: 08 Юли, 2008 10:04 am Вто 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
рени55 написа:
Нарязваме тиквичките на колелца.Прави се смес от : 1 вр. копър+ 1 вр.магданоз + 2 средни глави нарязан лук + 1 к.ч. ориз + сол ( сега може и вегета)Намазваме тавата с олио.Редиме ред тиквички ,ред от сместа......Завършваме с тиквички , които овалваме в брашно.Заливаме със смес от 1/2 л. прясно мляко + 2-3-4 яйца.Отгоре наръсваме с галета и тук-там масълце.Пече се на 220 градуса .


Тюх, че не я пусна вчера, вместо баналният ориз с тиквички щях да врътна това.


 Profile  
 
Сготвено на: 08 Юли, 2008 10:40 am Вто 

Дегустатор

Offline
Готви от: 21 Юни, 2008 12:53 pm Съб
Мнения: 43
Location: София
Е, не се коркай! Имаш цяло лято пред теб!


 Profile  
 
Сготвено на: 08 Юли, 2008 10:58 am Вто 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
рени55 написа:
Нарязваме тиквичките на колелца.Прави се смес от : 1 вр. копър+ 1 вр.магданоз + 2 средни глави нарязан лук + 1 к.ч. ориз + сол

Може да звучи несериозно но ориза под каква форма се слага- сварен , суров или запържен.?


 Profile  
 
Сготвено на: 08 Юли, 2008 11:27 am Вто 

Дегустатор

Offline
Готви от: 21 Юни, 2008 12:53 pm Съб
Мнения: 43
Location: София
Извинявам се! Оризът се слага суров!Не се притеснявай от количеството на течността - сварява се!


 Profile  
 
Сготвено на: 09 Юли, 2008 1:20 pm Сря 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 12 Май, 2008 9:52 am Пон
Мнения: 157
А налага ли се овалването с брашно на последния ред тиквички, като така или иначе всичко се залива?


 Profile  
 
Сготвено на: 09 Юли, 2008 1:35 pm Сря 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
Най- вероятно брашното от тиквичките ще посгъсти прясното мляко и яйцата , иначе според мен ще стане много течно.


 Profile  
 
Сготвено на: 09 Юли, 2008 3:30 pm Сря 

Дегустатор

Offline
Готви от: 21 Юни, 2008 12:53 pm Съб
Мнения: 43
Location: София
Привет! Овалването с брашно на най-горният ред е за по-хрупкава коричка!


 Profile  
 
Сготвено на: 14 Юли, 2008 4:36 pm Пон 

Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Авг, 2007 12:50 pm Пон
Мнения: 466
Във веганската ми душа настъпи дивна радост от тази рецепта преди да стигна до текста за заливката :lol: Но и за това си има "лек"; ще пробвам рецептата скоропостижно и ще докладвам за модификацията на заливката :P


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 9 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB