Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 7:48 am Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 2 мнения ] 
Message
Сготвено на: 19 Юли, 2008 1:57 pm Съб 

Дегустатор

Offline
Готви от: 21 Юни, 2008 12:53 pm Съб
Мнения: 43
Location: София
Много обичам лесни ибързи манджи! Ето ви една такава;
Нарязвам на кубчета няколко патладжана,посолявам и оставям да си пуснат горчилката.През това време нарязвам 2-3 глави лук,7-8 чушки,около 1 кг. домати.Обърквам всичко = Измитите падладжани + сол + червен пипер + повечко олио + магданоз + босилек.Всичко това изсипвам в тава и слагам вода до нивото на продуктите.Слагам в предварително загрята фурна.Пече се докато остане на мазнинка.
Това става и за гарнитура към печени или панирани меса и колбаси!!!


 Profile  
 
Сготвено на: 19 Юли, 2008 4:23 pm Съб 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
рени55 написа:
Много обичам лесни ибързи манджи! Ето ви една такава;
Нарязвам на кубчета няколко патладжана,посолявам и оставям да си пуснат горчилката.През това време нарязвам 2-3 глави лук,7-8 чушки,около 1 кг. домати.Обърквам всичко = Измитите падладжани + сол + червен пипер + повечко олио + магданоз + босилек.Всичко това изсипвам в тава и слагам вода до нивото на продуктите.Слагам в предварително загрята фурна.Пече се докато остане на мазнинка.
Това става и за гарнитура към печени или панирани меса и колбаси!!!


:) :) :) Нищо ново под слънцето...
Миналата есен почти само това съм ял, ненаситно.
Почти съвсем същата рецепта, почти съвсем същите продукти и технология.
Съвет: Патладжаните на възможно по-големи парчета. Аз ги режех надлъжно на кръст и после напречно на три части (по-големите), а по-малките на две части. Може и на още по-големи парчета.
Става и със зелени, и със червени чушки, но на мене са ми по-приятни зелените. Става и със зелени камби.
Наистина става и бързо, и лесно, понеже няма какво толкова да се приготвя предварително.
В моя вариант слагах отгоре лист фолио, за да не прегарят излишно продуктите и печах на 200 градуса около час.
Освен мазнината, "носи" и малко оцет балсамико или ябълков, редуциран.
Лукът може да е доста, става разкошен, а патладжаните са вълшебство неземно... :) :) :)
А, да не пропусна - вариантът за Алеко може (а и трябва!) да бъде със специална гарнитура от леко маринована добре прошарена вратна пържола на скара в съдружие с голямо татарско кИфте, придружени от пържен свински дроб, раздрусан в тенджерка с лук и магданоз.
При сервирането може да се направи сепарация: магданозът - аут. Но лукът - не! :P :facelick: :yami: :ligi: :ligi: :ligi:


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 2 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB