Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 10 Дек, 2018 2:31 am Пон

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 6 мнения ] 
Message
Сготвено на: 02 Фев, 2005 5:54 pm Сря 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Окт, 2004 10:37 am Сря
Мнения: 470
Продукти:
1 1/2 - 2 ч. ч. мас (топена)
2/3 пакетче мая
1 кг брашно
1 куп. вода (250 гр лимонада)
1 яйце + 2 жълтъка за намазване на масленицата
1 1/2 ч. л. сол
1 к. л. захар
1 ч. л. олио
1/2к. л. Оцет
сирене
Приготвяне:
Предварително слагаме 1 купа с вода да заври. Маята се размесва с малко вода. Месим всички продукти без маста, като брашното е пресято. Разделяме тестото на 12 – 13 топки. Овалваме всяко топче с мас и го разстиламе в добре подмазаната тава. През 2-3 листа слагаме сирене и ръсим с мас. След това ги събираме и усукваме. Слагаме да втаса на водна баня върху врящата купа с вода. След като изпълни тавата но не много да бухва намазваме с 2-та жълтъка разбити с 2-3 капки вода и олио и слагаме да се пече. Като извадим от фурната напръскваме с вода и завиваме за малко.


 Profile  
 
Сготвено на: 03 Фев, 2005 12:02 pm Чет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Благодаря и на теб, и на баба ти!


 Profile  
 
Сготвено на: 03 Фев, 2005 12:59 pm Чет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Окт, 2004 10:37 am Сря
Мнения: 470
;) за нищо.пак заповядайте


 Profile  
 
Сготвено на: 03 Фев, 2005 2:28 pm Чет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 31 Май, 2004 3:09 am Пон
Мнения: 181
Location: Хайде! На масата!
Масленицата като тутманик ли става на вкус?
Нали може да се замести маста с масло или друга твърда мазнина?


 Profile  
 
Сготвено на: 03 Фев, 2005 2:49 pm Чет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Смятам да я направя с маргарин, колкото и да е нездравословно. Само момента с усукването ме притеснява. Rus0koska, като венец ли трябва да изглежда, или като пита?


 Profile  
 
Сготвено на: 03 Фев, 2005 4:09 pm Чет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Окт, 2004 10:37 am Сря
Мнения: 470
трябва в тавата да е като охлюв но и самото тесто трябва да е усукано


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 6 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB