Продукти:
Свинско месо -обезкостено, около 1 кг
Кромид лук - 3-4 глави
Гъби - едно бурканче стерилизирани или съответното количество пресни
Домати - 1/2 буркан смлени стерилизирани или доматено пюре около 4 лъжици, разтворени във вода
Червено вино - чаша или повече по желание
Масло - 20 до 50 гр
сол
черен пипер
Начин на приготовление:
Месото се измива и нарязва на парчета, лентички или филийки. Подправя се със сол и черен пипер. Нарежда се върху малко масло в йенска тавичка/тенджера. Лукът се обелва и нарязва на колелца и се нарежда върху месото. Гъбите измиват и се нареждат цели или нарязани на едро отгоре. Залива се с виното и доматите. Нарежда се отново масло най-отгоре. Пече се затворено в йенското стъкло до извиране на почти цялото количество вода. Сервира се с картофено пюре.
Така изглеждаше при мен преди печенето
...
и след това (бях добавила още малко нарязани гъби и накрая отхлупих малко, че не ми се чакаше толкова дълго)
В чинията изглеждаше така (само че няма картофено пюре)