Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 23 Окт, 2019 9:19 am Сря

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 6 мнения ] 
Message
Сготвено на: 19 Фев, 2009 6:56 pm Чет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 04 Яну, 2009 12:01 am Нед
Мнения: 6
Преди време баба ми ми завеща нейния тефтер с рецепти. Доста дълго седя в шкафа ,ама ето че и на него му дойде времето. От доста време не бях правил реване, а когато ми се дояде нещо сладко, нищо не може да ме спре. И така, рецептата:

6 яйца;
1 чаена чаша захар;
1 и 1/2 чаени чаши брашно;
1 бакпулвер;
1 компот от кайсии
ванилия

Кайсиите се изцеждат и се нареждат на дъното на тавата. Предварително съм намазал тавата с мазнина и съм поръсил с брашно.

Яйцата и захарта се разбиват с миксер и след това се прибавят брашното и бакпулвера. Така приготвената смес се изсипва в тавата върху кайсиите.
Пече се на умерена фурна/200С/за около 20 мин.

За сиропа: сока от компота се разбърква с един литър вода и две чаени чаши/около 500гр/захар. Слага се да заври на котлона.

За да стане хубаво, задължително трябва или изпеченото реване, или сиропът да е студен при заливането. Иначе реването става превъзходно.

Ох, ще отида да хапна още едно парче пък каквото стане.

Приятен апетит!

Image


Attachments:
File comment: Ами това е крайния резултат
SDC10315.JPG [94.85 KiB]
Downloaded 70 times
 Profile  
 
Сготвено на: 19 Фев, 2009 7:35 pm Чет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Здравей и добре прописал, Garmo! :flow:

Сигурна съм че реването ти е превъзходно (като всички бабини вкуснотии 8) )


 Profile  
 
Сготвено на: 19 Фев, 2009 8:21 pm Чет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Здрасти и от мен.
Рецептата звучи много лесно. Искрено се надявам, като тръгна да я правя, при печенето да не омажа нещата.


 Profile  
 
Сготвено на: 19 Фев, 2009 9:47 pm Чет 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
Маца написа:
Рецептата звучи много лесно. Искрено се надявам, като тръгна да я правя, при печенето да не омажа нещата.


И аз така :) Тъкмо се чудя какво да правя наличния компот от кайсии.


 Profile  
 
Сготвено на: 19 Фев, 2009 10:44 pm Чет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
На мен пък точно компотът ми липсва :(

За щастие, в минифурничката (тя е с таймер и няма как да изгоря сладкиша) мога да опека само половин доза - така и да омаам цялата тава, ще ми е наполовина по-малко зле :P 8)


 Profile  
 
Сготвено на: 19 Фев, 2009 10:53 pm Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
Този сладкиш няма как да не стане, при положение,че аз съм го правила. Само дето при мен не е като реване, защото слагам по малко количество сироп, а по скоро като леко сиропиран сладкиш.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 6 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB