Преди време баба ми ми завеща нейния тефтер с рецепти. Доста дълго седя в шкафа ,ама ето че и на него му дойде времето. От доста време не бях правил реване, а когато ми се дояде нещо сладко, нищо не може да ме спре. И така, рецептата:
6 яйца;
1 чаена чаша захар;
1 и 1/2 чаени чаши брашно;
1 бакпулвер;
1 компот от кайсии
ванилия
Кайсиите се изцеждат и се нареждат на дъното на тавата. Предварително съм намазал тавата с мазнина и съм поръсил с брашно.
Яйцата и захарта се разбиват с миксер и след това се прибавят брашното и бакпулвера. Така приготвената смес се изсипва в тавата върху кайсиите.
Пече се на умерена фурна/200С/за около 20 мин.
За сиропа: сока от компота се разбърква с един литър вода и две чаени чаши/около 500гр/захар. Слага се да заври на котлона.
За да стане хубаво, задължително трябва или изпеченото реване, или сиропът да е студен при заливането. Иначе реването става превъзходно.
Ох, ще отида да хапна още едно парче пък каквото стане.
Приятен апетит!
