Здравейте. Видях, че в сайта има няколко рецепти за меденки, но аз ще ви предложа още една интерпретация по темата.
Та ето какво е записала баба ми Софка навремето:
1 ч.ч. мас/да не е пълна чак догоре/;
1ч.ч. пудра захар;
1ч.ч.и половина брашно
ванилия и карамфил
Разбиваме маста първоначално самостоятелно около 5 минути, след което прибавяме пудрата захар и ванилията. Бъркаме до получаването на еднородна смес. Накрая слагаме брашното и отново бъркаме.
Получава се много мекичко тесто.
Аз направих топчета колкото голям лешник и вътре сложих орехче /въпреки че класиката е бадем/.
Карамфила баба ми бучкаше най-отгоре едно време. Пращаше ми ги в кутийка от бонбони Черноморец. Ех...Отплеснах се.
Пекат се в предварително загрята до 180 С фурна. След като се опекат, още топлички се отъркалят в пудра захар.
Стават божествени.
Добър апетит!
