Това е любимата рецепта за пататник на цялото семейство!
Баба ми я правеше,т.к. тя е от Райково!
Рецептата е следната!
1 готово тесто или си замесваме обикновено тесто
1,5-2 кг картофи (доза за около 30 см. тава)
1 пак. масло- нарязано на малки кубчета
джоджен
сол
Картофите се рендосват на едрото ренде, отцеждат се добре от сока в друг съд, омесват се хубаво с джоджен и сол на вкус.
Тестото се разделя на две топки, едната се разточва с диаметър по голям от този на тавата в която ще печем пататника, така че като сложим и другата кора отгоре да може да се прихлупи с нея.
Когато вече първата сме я разточили и е в тавата, отгоре се изсипват картофите и върху тях се разпределят малките парченца масло, така че да има навсякъде. Отгоре се покрива с другата разточена кора и се прихлупва с долната. пече се на умерена фурна докато хване кафеникаво златиста
коричка отгоре!
Надявам се да ви хареса! Да ви е сладко!