Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 2:30 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 11 мнения ] 
Message
Сготвено на: 06 Авг, 2005 11:42 pm Съб 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
Алеко написа:
Аз бих започнал наистина от АБ-то.

1. Как да обеля лук. Как да го нарежа на филийки или кубчета.

2. Защо лукът се запържва преди месото.

и т.н.


:lol: Започвам веднага...
1. Най-напред си осигуряваме кислородна вода, риванол, чист спирт и йодова тинктура, памук, марля и обезателно - анкерпласт, цитопласт, левкопласт и др. подобни в достатъчно количество, форми и разновидности.
1.1 Лукът се бели с нож. Обикновено. Желателно остър.
Най-напред се отрязват мустаците или брадата отдолу (звучи леко нецензурно, особено за хора с по-живо въображение, но става дума за фините коренчета...) и горната част на главата, съответстваща на скалпа.
Може да се ползват и други режещи предмети като канцеларска ножица, пиличка за нокти, (картофобелачката не е удобна за тази цел).
Може да се пробва със самобръсначка - еднодневка, с едно ножче, в краен случай, може и с добре подострен маникюр.
1.2 Обеленият по някой от посочените способи лук се срязва надлъжно върху дъска (желателно е, не че не може направо върху покривката... Както казват руснаците "Нельзя, но если очень хочеться, можно...").
След което го нарязваме напречно или надлъжно, все ще стане на филийки някакви.
И ако вземем да нарежем пък напречно въпросните някакви филийки, с почти 82% сигурност голяма част от тях ще станат на кубчета.
2. За пърженето на лука се изисква второ ниво на подготовка, при което ще разгледаме: видове пържене, пържене на слаб или силен огън, пържене в различни видове мазнини, задушаването като вид пържене, слага ли се сол по време на пърженето или не, пържене в много, малко или средно количество мазнина и резултатите от това, пърженето във фритюрник и др.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 11 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB