Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 5:49 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 9 мнения ] 
Message
Сготвено на: 02 Ное, 2007 2:26 pm Пет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Цяла сутрин се ровя из основния сайт, където има страшно много полезна информация. И в тази връзка се чудя дали създателите му мислят да го пуснат и на чужди езици? Би било полезно, както за пребиваващите в България чужденци, така и за такива отвъд граница, които искат да научат повече за нашата страна.


 Profile  
 
Сготвено на: 02 Ное, 2007 4:28 pm Пет 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Има няколко основни пречки за тази идея:

1. Нямаме човек, който да пише/превежда съдържанието на чужди езици. Дори да се намери, на този етап няма как да плащщаме за услугата.

2. Дори да се реализира тази идея, монетаризацията е сложна. В смисъл ние полагаме усилия, средства, ресурси и трябва по някакъв начин да си ги възвърнем. Тук не говоря за печалба, а за работа на 0.

3. Нишата рецепти/кулинария е много по конкурентна отколкото в БГ. У нас кулинарните сайтове се броят на пръстите на ръцете. В чужбина са хиляди. Не казвам, че е невъзможно да се преборим за някаква посещаемост. Въпросът е дали си струва усилията.

Ще се радвам, да чуя и други позиции. Мерси, Алеко, темата наистина е важна за нас.


 Profile  
 
Сготвено на: 03 Ное, 2007 6:13 pm Съб 

Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Авг, 2007 12:50 pm Пон
Мнения: 466
Аз да се изкажа като многоезичен потребител на информация в нета:
Напълно съм съгласна с аргумент №3 и според мен той е основният. Има страхотни англоезични сайтове със снимки и видео, немскоезични такива, френски, испански, покрай рецептита на Бисквитка, видях, че и руснаците не изостават. Но добри български сайтове с достатъчно богата и достоверна информация са рядкост. Този сайт е от изключенията :) И добре че го има точно на български с изричното условие да се пише само на кирилица! :) Да не говорим, че всеки географски район има своята специфика по отношение на подправки, продукти по магазините и пазарите, вкусове. Понякога е доста трудно да се намерят заместители на продукти от чужбински рецепти, или човек трябва да е доста добре запознат с готварството, така че да се "пригоди" една рецепта за местния пазар.


 Profile  
 
Сготвено на: 05 Ное, 2007 5:20 pm Пон 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Дали може да се опита първоначално с няколко рецепти от сайта, предлагам shopska salad и banitca.


 Profile  
 
Сготвено на: 05 Ное, 2007 6:23 pm Пон 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Лошото е, че няма търсене по тези думи.


 Profile  
 
Сготвено на: 05 Ное, 2007 6:55 pm Пон 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Ами тогава да пробваме с най-търсеното. Аз мога да попреведа нещо на немски.


 Profile  
 
Сготвено на: 06 Ное, 2007 1:09 pm Вто 

Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Авг, 2007 12:50 pm Пон
Мнения: 466
Алеко, ако ще превеждащ рецепта за баница, примерно, непременно ще трябва и да уточниш от къде точно да се сдобият хората в Германия с необходимите продукти ;)
Един ден в опит да намеря кори за баница, обиколих половината вериги в Берлин и накрая през сълзи звъннах на една приятелка, която кротко заяви: "ама, мила, де беше досега, да ти кажа, че в турските ладени има и сиренце от нашенско и кори и каквото друго ти трябва" 8)


 Profile  
 
Сготвено на: 06 Ное, 2007 3:34 pm Вто 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Meg написа:
Алеко, ако ще превеждащ рецепта за баница, примерно, непременно ще трябва и да уточниш от къде точно да се сдобият хората в Германия с необходимите продукти ;)
Един ден в опит да намеря кори за баница, обиколих половината вериги в Берлин и накрая през сълзи звъннах на една приятелка, която кротко заяви: "ама, мила, де беше досега, да ти кажа, че в турските ладени има и сиренце от нашенско и кори и каквото друго ти трябва" 8)


Значи специално за Германия не е нужно, щото прекрасна баница става и с тяхното многолистно тесто (Blätterteig), а овче саламурено сирене има почти навсякъде, само че е гръцко - Фета.


 Profile  
 
Сготвено на: 08 Ное, 2007 8:10 pm Чет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 10:19 pm Нед
Мнения: 120
Location: София
MR.LAZY написа:
Има няколко основни пречки за тази идея:

1. Нямаме човек, който да пише/превежда съдържанието на чужди езици. Дори да се намери, на този етап няма как да плащщаме за услугата.

2. Дори да се реализира тази идея, монетаризацията е сложна. В смисъл ние полагаме усилия, средства, ресурси и трябва по някакъв начин да си ги възвърнем. Тук не говоря за печалба, а за работа на 0.

3. Нишата рецепти/кулинария е много по конкурентна отколкото в БГ. У нас кулинарните сайтове се броят на пръстите на ръцете. В чужбина са хиляди. Не казвам, че е невъзможно да се преборим за някаква посещаемост. Въпросът е дали си струва усилията.


Има много идеи, но всичко опира до пари... имаме идея да опитаме по някоя от европейските праграми и може би нашите приятели от Потребител.бг ще помогнат...само да не стане като с агнето...но това е друга тема...
Та, ако успеем да се класираме за някой фонд, може и да направим нещо за чуждоговорящите....
Иначе ще изчакаме да позабогатеем и тогава... е разбира се, ако някой не спосорира сайта междувременно....


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 9 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB