Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 17 Апр, 2024 2:58 am Сря

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 8 мнения ] 
Message
Сготвено на: 06 Сеп, 2007 9:10 pm Чет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Авг, 2007 12:50 pm Пон
Мнения: 466
Искам тук да добавя едно предупреждение:
При смесите за безглутенови брашна трябва да се внимава с брашната от бобови (соя, нахут, грах..), защото в тях не са унищожени инхибиторите на храносмилането и могат да предизвикат проблеми, ако се използват в по-големи количаства (максимум до 1/5 от сместа). Инхибиторите се унищожат когато бобовите киснат предварително и след това се варят продължително (или по-бързо в тенджера под налягане). В този дух е по-щадящо за безглутеновите смеси да се ползват сварени и пасирани бобови, вместо брашна от тях, въпреки че последните са лесни за съхранение и спестяват време.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 8 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB