
3 чаши брашно
2 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. сода бикарбонат
1/2 ч.л. смляно индийско орехче
1/4 чаша масло (55 г)
1/4 чаша сирене Neufchatel (замених го с Фетема)
1 чаша захар
1 ч.л. ванилов екстракт (сложих една ампула течна есенция)
1 голямо яйце
1/2 чаша обезмаслено мляко (за мен това е 2% и такова и сложих

)
брашно за поръсване
захарни пръчици или оцветен кокос за украса
Фурната се загрява до 180 С.
Пресяват се заедно брашното, набухвателите и инд. орехче.
Маслото и сиренето се разбиват на пухкав крем, добавя се захарта и сместа се разбива, докато стане бледо-жълта.
Добавят се яйцето и ванилията.
Добавя се около 1/3 от брашното и 1/3 от млякото и на бавна скорост на миксера се разбива до хомогенизиране на сместа. Процедурата се повтаря с по 1/3 от брашното и млякото, като млякото е последно - накрая може да не се наложи да се добавя повече течност.
Тестото се оформя на сплескана топка (нещо като питка), увива се във фолио и се оставя да се охлади поне за 1/2-48 часа.
Върху плота се поръсва малко брашно и се разточва тестото на кора, с дебелина 5-10 мм (тънките сладки са по-хрупкави, дебелите са по-меки)
Изрязват се кръгчета или някакви други фигури и се пекат в суха тава (пека върху хартия, така отлепването на сладките е по-безболезнено).
Сладките се украсяват по желание - при мен украсата е скромна - разтопен шоколад и кокос / захарни перлички.
На вкус са прекалено сладки, добре, че сиренето беше доста солено и тушира излишната сладост.
В оригиналната рецепта пише, че от това количество продукти се получават 45 сладки, при мен бяха 6 тави и остана още тесто. Не преброих сладките, но бяха много.
Източник: weightwatchers.com