Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 12 Юли, 2020 10:05 pm Нед

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 
Message
Сготвено на: 12 Сеп, 2007 10:28 am Сря 

Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Авг, 2007 12:50 pm Пон
Мнения: 466
Изпробвах "нова" закваска за "киселото мляко" от кашу и се получи изключителен резултат, който бързам да споделя - много гъсто мляко с малки "кухинки" "вода" - доста сладко и все така тежичко (все пак от ядки е, не от мляко). Когато се използва за сосове се налага повече да се разрежда, горе-долу 50-50 "мляко" и лимон. Иначе се получи случайно: "активията" беше малко начената и за да не губя от обема на суровадката допълних с "родопея" - съотношението беше 2:1 за "активията". И нещо друго забелязах - колкото повече суровадка се изпалзва и по-малко вода, толкова по-твърдо мляко става, ама това не е за учудване ;)


 Profile  
 
Сготвено на: 15 Сеп, 2007 3:08 pm Съб 

Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Авг, 2007 12:50 pm Пон
Мнения: 466
Айде като съм тръгнала да доплвам тук, още нещо да кажа за това случайно открито гъсто "кисело мляко" - от него става страхотен заместител на лъжицата (или две ;) ) сметана в крем-супите!! На въд изглежда същото, а като се разбърка в супата и разлика във вкуса почти не се долавя.

(Дали пък да не извадя темата за "киселото мляко" отделно?!)


 Profile  
 
Сготвено на: 15 Сеп, 2007 7:49 pm Съб 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Meg написа:
...Дали пък да не извадя темата за "киселото мляко" отделно?!

Дааа!


 Profile  
 
Сготвено на: 17 Сеп, 2007 4:39 pm Пон 

Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Авг, 2007 12:50 pm Пон
Мнения: 466
Благодаря за модераторското насърчение :)
Започнах да работя по две теми:
- мляко, кисело мляко и сметана
- сирена и кашкавали
Изходните продукти са бобови, житни или ядки
Ще се постарая до края на седмицата поне едната тема да е качена


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB