Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 12 Юли, 2020 9:03 pm Нед

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 7 мнения ] 
Message
Сготвено на: 26 Мар, 2008 2:04 pm Сря 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
Преди 2 седмици се оптах да правя една диета според която трябваше да ям по 3 с.л. овесени трици.Допускаше се също и млечни произведения.И понеже няма сила която да ме накара да ям овесени ядки,както и да ме откаже от хляба,затова си направих хляб от финно смляните овесени ядки,1 белтък,малко мая и сол.Направих си тънки питки,които опекох на сух тиган или с малко зехтин,тип арабски.Стана вкусно ,а колко е полезно може да кажете вие.


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Мар, 2008 3:10 pm Сря 

Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Авг, 2007 12:50 pm Пон
Мнения: 466
миш маш, със сигурност е станало вкусно и е било добро решение за товята диета :) Между другото, в диетичните магазини се продава овесено брашно, с което може да се работи като с всяко друго глутен-съдържащо (има по-малко глутен от пшеницата обаче, т.е. не бухва така хубаво). Преимуществото е в хранителната стойност и факта, че е грубо, не финно бяло.
Безглутеновите смеси (особено ако трябва да са и без мляко и яйца) са истинко предизвикателство и не малка главоблъсканица за хора, които нямат достъп до американския пазар на безглутенови храни или искат да си спестят тоновете добавки в тях.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 7 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB