Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 12:52 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 2 мнения ] 
Message
Сготвено на: 20 Авг, 2007 5:55 pm Пон 

Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Авг, 2007 12:50 pm Пон
Мнения: 466
Съставки: за 12- 20 малки хрупкави хлебчета

100 гр белено просо на зърна
100 гр белен сусам
25 гр разтопена мас
1 с.л. течен мед (или петмез от фурми размит с малко вода)
75 мл врящо вода

Приготвяне:
Просото и сусамът се смесват и след това се смилат на брашно (4-5 зареждания на електрическа кафемелачка).
Примесва се медът (петмеза) и разтопената мас.
Добавя се малко вряща вода докато сместа образува меко тесто.
Изсипва се в намазнена тава и се притиска хубаво с шпатула докато стане 3 мм дебело. Нарязва се на квадрати.

Печене:
В предварително загрята фурна, при 200°C, за 8-12 мин. или докато станат златисто-кафяви.
Могат да бъдат изсушени след печенето като за целта се поставят в микровълнова печка на ниска степен за 10-12 минути.
Съхраняват се херметически затворен съд.


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Ное, 2014 12:14 pm Вто 

Дегустатор

Offline
Готви от: 01 Яну, 1970 3:00 am Чет
Мнения: 1
Чудесна рецепта за безглутенова пица!
http://testoza.com/


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 2 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB