Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 18 Ное, 2018 11:26 am Нед

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 
Message
Сготвено на: 17 Авг, 2007 2:07 pm Пет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Авг, 2007 12:50 pm Пон
Мнения: 466
Това "мляко" е чудесен заместител на истинското прясно мляко и изкушава както деца, така и възрастни :) Подходяща и несравнимо по-бърза за приготвяне алтернатива на соевото "прясно" мляко.

За една водна чаша (окло 200 мл.) по-плътно шоколадово мляко са необходими:
- 2 с.л. суров белен сусам (от сергиите за ядки, не от будките за печени ядки!, или в големите супермаркети)
- Какао на прах в количество сперед предпочитанията - обикновено половин до една ч.л.
- 1 ч.л. петмез от фурми или фруктоза

Сусамът се смила възможно най-ситно с електрическа машинка за кафе. Изсипва се в чаша или купа, прибавя се какаото и добре се разбърква. Прибавят се постепенно около 150 мл топла/гореща вода. Трязва много добре да се разбърка. За целта аз ползвам уред за правене на пяна в капучино и други течности. Пасаторът също е много подходящ, но трябва да изсипете смлените ядки и водата в мензурата към него. След няколко бръмвания с уреда "млякото" е готово. Остава само да се добави петмеза или фруктозата, които бързо се разтварят в топлата течност, но трябва да се разбърка малко за по-добра консистенция.
Могат да се използват и други "сладки" ядки като лешници, бадеми, особено орехи, но с тях излиза по-скъпо.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB