Ами нали трябваше и нещо за любимия Чревоугодник да спретна, развих "концепцията" за ролцата и след като бях приготвила "моята" част, се захванас с "неговата". За целта бях купила приготвена на място кайма от телешки шол и свинка плешка в предпочетеното от мен съотношение 2:1. Цената за кило излиза между 9 и 10 лв., но нали го исках диетично и здравословно.... пък и щеше да ми стигне за няколко манджи с месо - остатъка разделих на порции и сложих във фризера.
Та, за плънката използвах:
- 1 нарязан на ситно средно голям морков
- 1/2 глава лук
- 200-250 гр. кайма
- 4 зелеви листа с отстренена жилка и нарязани като във варианта без месо
- 4-5 малки пресни печурки
- подправки: готова подправка за кайма (без натриев глутамат и сол), нарязан пресен магданоз, сушеси зеленчуци, прясно смян черен пипер, малко лют червен пипер, сол
В дълбокия тефлонов тиган с капак сложих малко вода и я оставих да заври. Сложих морковите и зелето да омекнат, след това добавих лука, гъбите и магданоза, поръсих малко от сушените зеленчуци и остави всичко да се задушава още 3-4 мин. В това време омешак каймата с много подправка за кайма (Чревоугодника обича силно подправени манджи"), смял черен пипер, мялко лют пипер и сол. Прибавих сместа в тигана и бърках непрекаснато за да не стане каймата на гранули. Готова плънка имашу нужда от оцеждане в процеса на пълнене на рулцата, тъй като от водата оризовите гори се размекват и прокъсват. Тази плънка отново ми стигна за 4 големи ролца, които изпържих в добре загрят тефронов тиган, кото вместо да слагам мазнина в тигана просто намазвах ролцата с нея преди ги пържа от сответната страна. Кафеникаво-златистия цвят на кората се появяваше за 4-5 мин.
Чревоугодника стряшно много ги хареса и си ги заля допълнително с кетчуп и китайски сладко-кисел сос (в който нямаше нищо диетично!

)