Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 7:10 am Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 
Message
Сготвено на: 20 Авг, 2007 5:29 pm Пон 

Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Авг, 2007 12:50 pm Пон
Мнения: 466
Традиционна американска рецепта за палачинки без глутен

Съставки: за около 16 палачинки

100 гр брашно от елда
100 гр оризово брашно
25 гр захар
½ ч.л. / 2 гр сода бикарбонат
¼ ч.л. / 1 гр tartaric acid (може да се замести с лимонена киселина)
¼ ч.л. / 1 гр сол
25 гр маргарин
2 яйца
300 мл мляко или вода

Приготвяне:
Всички сухи съставки се смесват, към тях се примесват яйцата и мазнината. Постепенно се прибавя млякото/водата, като се разбърква докато сместа стане с консистенция малко по-гъста от смес за стандартни палачинки. Оставя се да почине за половин час.
Примесва се още малко мляко/ вода, ако е необходимо за получаването на тънък слой смес при поливане в тиган.

Печене:
В силно загрят тиган с малко мазнина – колкото да покрие дъното, но не повече. Мазнината не трябва да пуши.
Сипва се от сместа количество колкото да покрие дъното на тигана когато се разнесе с дъното на черпака или с шпатула. Обръща се когато на повърхността се появят мехурчета докато и двете страни не покафенеят леко. Това не е толкова просто, колкото звучи, защото сместа си е по начало кафеникава (заради елдата). Ако не сте сигурни, обърнете палачинката няколко пъти.

Сервиране:
Сервират се топли с мед или сладко.
Могат да се замразяват, а преди да се сервират се затоплят на грила на микровълнова печка, като се внимава да не се затоплят прекалено много.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB