Съставки: за 12- 20 малки хрупкави хлебчета
100 гр белено просо на зърна
100 гр белен сусам
25 гр разтопена мас
1 с.л. течен мед (или петмез от фурми размит с малко вода)
75 мл врящо вода
Приготвяне:
Просото и сусамът се смесват и след това се смилат на брашно (4-5 зареждания на електрическа кафемелачка).
Примесва се медът (петмеза) и разтопената мас.
Добавя се малко вряща вода докато сместа образува меко тесто.
Изсипва се в намазнена тава и се притиска хубаво с шпатула докато стане 3 мм дебело. Нарязва се на квадрати.
Печене:
В предварително загрята фурна, при 200°C, за 8-12 мин. или докато станат златисто-кафяви.
Могат да бъдат изсушени след печенето като за целта се поставят в микровълнова печка на ниска степен за 10-12 минути.
Съхраняват се херметически затворен съд.
|