Благодаря
За гъбките и мазнината: основата на манджата е подходяща както за веганско, така и за разделно хранене. Но за едните маслото не е приемлив продукт (съответно може да се замени), а за другите гъбите са под въпрос в съчетанията (ако манджата се ползва за гарнитура на нещо друго).
Ами и аз малко се почудих дали да не ги обработя предварително тези патладжани, но се отказах. Станаха обаче толкова мекички и вкусни и люспата се отделяше много лесно. Дори съпругът ми, този заклет зеленчукомразец, ги хареса страшно много

(... като гарнитура на наденицата

). Обаче си мисля, че ако предварително бях обработила "лодките" примерно на пара или за кратко във вряла вода, щях да спестя значително от времето за печене, а така да запазя и някои хранителни вещества, както и да спестя малко ток. Виж, тиквичката дето я бях бутнала за тест, стоеше малко твърда
