Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 12 Юли, 2020 9:57 pm Нед

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 4 мнения ] 
Message
Сготвено на: 08 Сеп, 2007 9:16 am Съб 

Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Авг, 2007 12:50 pm Пон
Мнения: 466
Благодаря :)

За гъбките и мазнината: основата на манджата е подходяща както за веганско, така и за разделно хранене. Но за едните маслото не е приемлив продукт (съответно може да се замени), а за другите гъбите са под въпрос в съчетанията (ако манджата се ползва за гарнитура на нещо друго).

Ами и аз малко се почудих дали да не ги обработя предварително тези патладжани, но се отказах. Станаха обаче толкова мекички и вкусни и люспата се отделяше много лесно. Дори съпругът ми, този заклет зеленчукомразец, ги хареса страшно много :) (... като гарнитура на наденицата :x ). Обаче си мисля, че ако предварително бях обработила "лодките" примерно на пара или за кратко във вряла вода, щях да спестя значително от времето за печене, а така да запазя и някои хранителни вещества, както и да спестя малко ток. Виж, тиквичката дето я бях бутнала за тест, стоеше малко твърда :roll:


 Profile  
 
Сготвено на: 08 Сеп, 2007 11:17 am Съб 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Патладжаните за пълнене или попарвам с вряла вода, или слагам за малко в микровълновата; след това, ако плънката е готова, може само да се запекат на грила / горния реотан на фурната. Така, освен ток, се пести и време ;)

Тиквичките ако се подварят, стават ужасни на вкус :x Но и твърди не са особено прекрасни :roll:


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 4 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB