Тя, салатата си е мазна наистина, но мазнината е съвсем естестествена и съответно диетична
- 1 възможно най-свежа зелена салатка
- 2 средни или 1 голям морков
- 1/2 до 2/3 средно по размер и добре узряло авокадо
- перата на 1 стрък зелен лук
- 2 печени чушки (сложих зелени, но с червени щеше да е по-пъстро)
- ситно накълцан копър (аз най-често ползвам вакуумирани леко изсушени връхчета от копър)
Салатката се измива добре и се нарязва на ситно. Прибавят се морковите и авокадото също нарязани на възможно най-ситно (при мен морковите са 2х2х1 мм а авокадото 2х3х2 мм приблизително), перата на лука, нарязани на тънки колелца, нарязаните на малки парченца чушки и копърът. По желание може да си използва малко калиева сол, но аз лично не немерих за необходимо. Всичко се разбърква много добре. Получава се една пъстра (ведро зелено и свежо оранжево) смес богато омазнена от авокадото
Тип за остатъка от авокадото - маха се твърдата ядка и се завива в прозрачно фолио за храна, така че да прилепне добре към откритете части - така се запазва близо седмича в хладилник без да почернява. Преди да се използва, е добре да се изрежат обирните повърхности (на дълбочина около 1 мм), тъй като може да са загубили част от цвета си и да са омекнали занчително.