Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 9:53 am Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 3 мнения ] 
Message
Сготвено на: 15 Сеп, 2007 2:09 pm Съб 

Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Авг, 2007 12:50 pm Пон
Мнения: 466
Тя, салатата си е мазна наистина, но мазнината е съвсем естестествена и съответно диетична :)

- 1 възможно най-свежа зелена салатка
- 2 средни или 1 голям морков
- 1/2 до 2/3 средно по размер и добре узряло авокадо
- перата на 1 стрък зелен лук
- 2 печени чушки (сложих зелени, но с червени щеше да е по-пъстро)
- ситно накълцан копър (аз най-често ползвам вакуумирани леко изсушени връхчета от копър)

Салатката се измива добре и се нарязва на ситно. Прибавят се морковите и авокадото също нарязани на възможно най-ситно (при мен морковите са 2х2х1 мм а авокадото 2х3х2 мм приблизително), перата на лука, нарязани на тънки колелца, нарязаните на малки парченца чушки и копърът. По желание може да си използва малко калиева сол, но аз лично не немерих за необходимо. Всичко се разбърква много добре. Получава се една пъстра (ведро зелено и свежо оранжево) смес богато омазнена от авокадото :)

Тип за остатъка от авокадото - маха се твърдата ядка и се завива в прозрачно фолио за храна, така че да прилепне добре към откритете части - така се запазва близо седмича в хладилник без да почернява. Преди да се използва, е добре да се изрежат обирните повърхности (на дълбочина около 1 мм), тъй като може да са загубили част от цвета си и да са омекнали занчително.


 Profile  
 
Сготвено на: 15 Сеп, 2007 4:16 pm Съб 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
А малко лимонче, да не почернява авокадото, пък и за вкус? :roll:


 Profile  
 
Сготвено на: 15 Сеп, 2007 5:15 pm Съб 

Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Авг, 2007 12:50 pm Пон
Мнения: 466
а, лимончето е добре дошло на който му се услажда :) но никога не ми се е случвало да ми почерее авокадото - може би понеже рядко минават повече от 15 мин. между нарязването и изяждането :lol: Пък и нали е на мнго ситно накълцано, направо се размазва по листата на салатата (стига де е наистина зряло, де)


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 3 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB