Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 9:13 am Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 
Message
Сготвено на: 12 Окт, 2007 1:30 pm Пет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Авг, 2007 12:50 pm Пон
Мнения: 466
Рецептата по-долу не съдържа животински продукти, но съдържа глутен, извлечени мазнини, захар и сол. С помощта на готови безглутенови смеси, може да бъде пригодена и за диета без глутен. Захарта може да бъде заменена с фруктоза; солта може да се прескочи, за мазнините обаче ще е по-трудно (със сигурност вкусът няма да е същият и ще се отрази на структурата).

Плодов сладкиш с боровинки
6-8 порции

Може да се приготви с всякакви горски плодове и микс от такива или други плодове като ябълки и кайсии.

Съставки: Бисквитено тесто за сладкиша
• 1-1/3 чаши (165 гр) брашно
• 3 с.л. (40 гр) кристална захар
• 1-1/2 ч.л. бакпулвер
• 1/2 ч.л. сол
• 5 с.л. (70 гр) течна мазнина
• 1/2 чаша (120 мл) „мляко”
• 1-2 с.л. (15 до 30 гр) „мляко” или 1 до 2 с.л. (14 до 28 гр) течна мазнина за намазване на тестото отгоре
• 1 с.л. захар (за намазване на тестото отгоре)

Съставки: Пълнеж
• 4-5 чаши (580 до 725 гр) боровинки
• 1/2 чаша (100 гр) захар
• 2 с.л. (15 гр) брашно
• 1 ч.л. настъргана кора от лимон или лайм (по желание)

Бисквитеното тесто се приготвя като се смесват брашното, 2 ч.л. от кристалната захар, бакпулвера и солта. След като се разбърка добре за равномерно смесване, се добавя течната мазнина, и 1/2 чаша „мляко”. Бърка се до получаването на лепкаво тесто и се оставя да почине.
Боровинките се измиват и подсушават в гевгир. Сместват се в широка купа със захарта, брашното и лимоновите корички, ако сте решили да използвате такива. Сместа се разпределя равномерно във формата за печене.
С помощта на супена лъжица нанасяте тестото върху плодовете. То ще стигне точно за да ги покрие. Можете да оставите тестото както сте го нахвърляли с лъжицата или да го разнесете равномерно. Отгоре тестото се намазва с останалите съставки – 1 до 2 ч.л. «мляко» или течна мазнина и 1 ч.л. захар.
Пече се в предварително загрята фурна на 190 градуса в ненамазнена тавичка с размери 20х25 см, с дълбочина поне 5 см (и най-добре покрита с хартия за печене). Печенето продължава докато коричката стане златисто-кафява, а соковете се сгъстят – 45-50 мин. Оставя се да изтине 15-тина минути преди да се сервира

За получаването на по-ронливо тесто трябва да се използва студена, твърда мазнина, която се нарязва и намачква в тестото, докато то придобие структурата на намачкана средичка на хляб.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB