Цяла седмица не съм се отчитала с нова рецепта, редно беше да го направя
Вчера изпробвах следната комбинация, намазана дебело върху безглутенов хляб. Беше много вкусно
100 гр. домашно приготвено тофу или купено, което е било обезсолено във вода
4-5 с.л. сос от кашу ("кисело мляко" от кашу, към което е добавен лимонов сок, кимион на прах, ситно нарязан копър (може и сушени връхчета) и магданоз, кориандър и счукан с диетична сол чесън)
Всичко се надробява и размесва добре с вилица. Време за приготвяне: 3 мин.
Логично, вместо въпросния сос от кашу, може да се използва просто "кисело мляко" от кашу и да се добавят други подправки - примерно червен пипер и лют пипер за пикантно "сиренце"; задушени на намачкани на ситно гъбки, или ситно нарязан зелен лук - въпрос на вкус
