Ако не обичате банани или ви липсва "мазничкото" в сладоледа, тази рецепта ще допълни
предишната
Продукти:
1 чаша сурово кашу
1 чаша вода
1 ябълка "Златна превъзходна" и вече пожълтяла
1/4 чаша мед
1 ч.л. ванилов екстракт
3 с.л. течен лецитин
Кашуто се смила възможно най-ситно (електрическа кафемелачка върши отлична работа). Към него се добавя водата и се разбърква много добре, за да не остават буци. Прибавя се обеленета, и "обезкостена" (разбирай зеб семките

), предварително пюрирана ябълка (с робот, пасатор, миксер - каквото има под ръка). Накрая се дабавят ваниловия екстракт и лецитина, до получаване на хомогенна смес с текстурата на пълномаслена сметана. Опитва се на вкус и ако е необходимо се правят някои корекции. Сега е моментът и за меда (ако има нужда). Сместа се пресипва във форма за лед, покрива се с прозрачно фолио и се замразява във фризер. Готовите сладеледени кубчета се нарязват на по-малки парчета (ако е необходимо!) и се минават веднъж през месомелачка или робот (стига да не развива висока температура).