Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Дек, 2017 9:53 am Съб

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 
Message
Сготвено на: 08 Ное, 2007 12:50 am Чет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Авг, 2007 12:50 pm Пон
Мнения: 466
Ако не обичате банани или ви липсва "мазничкото" в сладоледа, тази рецепта ще допълни предишната :P

Продукти:
1 чаша сурово кашу
1 чаша вода
1 ябълка "Златна превъзходна" и вече пожълтяла ;)
1/4 чаша мед
1 ч.л. ванилов екстракт
3 с.л. течен лецитин

Кашуто се смила възможно най-ситно (електрическа кафемелачка върши отлична работа). Към него се добавя водата и се разбърква много добре, за да не остават буци. Прибавя се обеленета, и "обезкостена" (разбирай зеб семките ;) ), предварително пюрирана ябълка (с робот, пасатор, миксер - каквото има под ръка). Накрая се дабавят ваниловия екстракт и лецитина, до получаване на хомогенна смес с текстурата на пълномаслена сметана. Опитва се на вкус и ако е необходимо се правят някои корекции. Сега е моментът и за меда (ако има нужда). Сместа се пресипва във форма за лед, покрива се с прозрачно фолио и се замразява във фризер. Готовите сладеледени кубчета се нарязват на по-малки парчета (ако е необходимо!) и се минават веднъж през месомелачка или робот (стига да не развива висока температура).


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB