Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 8:57 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 
Message
Сготвено на: 17 Фев, 2008 4:13 pm Нед 

Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Авг, 2007 12:50 pm Пон
Мнения: 466
Замразеният зелен боб (този, който е на тънки, крагли пръчици) е моето спасение като зелена гарнитура през най-тежките зимни периоди, когато няма пресни спанак или броколи.

За 1 порция основно ястие или 2 гарнитури:
- 200 гр. замразен зелен боб
- ситно нарязан или сушен копър
- щипка магданоз (ситно нарязан или сушен)
- щипка джоджен
- 1-2 щипки червен пипер или къри или куркума (за по-пикантен вкус)

В тиганче се слага малко вода да заври (колкото да покрие добре дъното). Като заври се добавя замразения боб, намалява се огъня и се оставя да се задуши 5-7 мин. Добавят се подправките и се задушава още малко (ако водата е извряла се добавя съвсем малко, колкото да не залепва боба по дъното) и се бърка често. Готовият боб се сваля от котлона и според диетата може да се добави мазнина и/или диетична сол. Ако кърито е било повече, няма нужда от сол.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB