Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 9:12 am Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 3 мнения ] 
Message
 Рецепта: "Мляко" от ориз
Сготвено на: 21 Мар, 2008 12:25 pm Пет 



За какво се използва това мляко?


  
 
 Рецепта: "Мляко" от ориз
Сготвено на: 21 Мар, 2008 1:13 pm Пет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Авг, 2007 12:50 pm Пон
Мнения: 466
Използва се за пиене или приготвяне на накои ястия; това "мляко" е едина от възможностите за вегани и всички с алергии и непоносимост към животинското мляко. Не става за печива, защото няма състава на животинското мляко.

Вкусът и плътността на оризовото мляко могат да се подобрят (става по-мазно и плътно) като към него се добави "мляко" от ядки (най-добре става с кашу, но и всякакви бели ядки са подходящи), ванилия или друга есенция според вкуса.

Може да бъде подсладено с фруктоза, глюкоза, обикновенна рафинирана захар, но е въпрос на лична преценка.

Получават се интересни "млечни" шейкове ако се смеси с пасирани плодове; както и сладоледени кремеве ако се прибавят разбити на скреж замразени ягоди или банани.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 3 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB