Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 12:05 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 7 мнения ] 
Message
Сготвено на: 20 Ное, 2007 5:02 pm Вто 

Дегустатор

Offline
Готви от: 20 Ное, 2007 4:55 pm Вто
Мнения: 10
Location: софия
Бананово конопен хляб



½ ч.ч. конопено олио
1/2ч.ч.мед
1 разбито яйце
2 смачкани банана
1 ½ бяло брашно
½ конопено брашно
1ч.л. бакпулвер
1ч.л.сол
¾ ч.л. конопено семе
1ч.л. ванилия



Разбиваме олиото с меда.Яйцата смесваме с бананите ,добавяме смесеното брашно с бакпулвера и ванилията.Прибавяме семето разбъркваме добре и печем на 350 С.


 Profile  
 
Сготвено на: 21 Ное, 2007 11:02 am Сря 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Звучи много апетитно!


 Profile  
 
Сготвено на: 27 Ное, 2007 11:13 am Вто 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 11 Дек, 2006 1:14 pm Пон
Мнения: 36
А какво е това конопено олио ?


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Мар, 2008 1:18 pm Сря 

Дегустатор

Offline
Готви от: 20 Ное, 2007 4:55 pm Вто
Мнения: 10
Location: софия
Конопено олио има на бълг.пазар.Много е полезно и с идеалния баланс на омега6 и омега 3 който съдържа.Подходящо е също за запечени картофи ,дресинги за салати и маринати.Има специфичен и много приатен вкус.


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Мар, 2008 3:12 pm Сря 

Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Авг, 2007 12:50 pm Пон
Мнения: 466
Не искам да звуча като черна станция, ама какво се случва със всичките полезни мастни киселини при 350С?!


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Мар, 2008 3:20 pm Сря 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Meg написа:
Не искам да звуча като черна станция, ама какво се случва със всичките полезни мастни киселини при 350С?!

Предполагам, че органик е имал предвид 350 F, освен ако хлябът не се пече във фурна за керамика (домашните не се загряват до такава степен, освен ако не са от "самопочистващите" се).

Между другото, и на 200 С мога да докарам хляба като керемиди :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 27 Мар, 2008 3:15 pm Чет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 20 Ное, 2007 4:55 pm Вто
Мнения: 10
Location: софия
Да прави сте! Затова конопеното олио е по-добре да си го хапвате със саладка.
Но вкусът на бананово-конопеният хляб не е съштият без него.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 7 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB