Meg написа:
Готин, за веганскато и ароматите си прав,но за здравословното... аз бягам като дялол от тяман от всекакви маргарини и прочее творения на химическата индустрия....
В моята кухня зехтинът е само Екстра Върджин и само "суров", т.е. без топлинна обработка.
Разбира се, по тази тема вече отговорих в постинг в раздела "Фюжън", напълно съм съгласен и аз правя същото от години (с изключение на калиевата сол...Противна ми е до отвротителност, предпочитам да си ям изобщо без сол.).
Впрочем, отдавна съм установил, че лимоновият сок в малко количество съвършено успешно ми замества солта.
Но, все пак, и това е въпрос на много персонално усещане за вкус, т.е., като съвет също не е универсално.
Въпросът е, че от чисто гастрономска гледна точка, понякога като нюанс ми е необходим аромат на часло.
Ако имаше такъв синтетичен не бих се подвуомил да го използвам, но дори и не съм чувал.
Със сигурност има, но явно не за широка употреба.
Иначе направих твоята рецепта с броколито и стана възмутително хубава...

Разбира се, без калиевата сол...Хич не съм й фен...
Използвам случая пак да те поздравя за рецептата!
