Панирано ТОФУ
Съставки
500 г.
Твърдо Тофу на Соявит
1/2 ч. чаша
Галета
1/2 ч. лъжица
Чесън на прах
1/2 ч. лъжица
Сол
1/8 ч. лъжица
Смлян черен пипер
1
Разбъркано яйце
2 с. Лъжици
мляко
2 с. лъжици
Соево олио (може и др. Растително олио)
Да се сервира с сос за топене по Ваш избор
Нарежете тофуто на пръчици и подсушете добре.
Смесете галетата, чесъна на прах, солта и пипера в купичка.
Разбийте яйцето с млякото. Потопете тофуто в сместа. После потопете в сместа от галета до покриване на всички страни.
Загреите тиган с олио до висока температура. Добавете тофуто и намалете температурата. Гответе около 2 минути до покафеняване.Сервирайте със сос за топене по Ваш избор.
|