Александър Цонев написа:
Готин трябва да си самураи за да ядеш тази салата.
Майтапя се!
Соевия сос се убива от оцета, а другия момент е, че вероятно никой не би изсипал целия дресинг, защото не никак малко - 2 чаши.

Пък то не се знае, може и да съм самурай, откъде да знам...
Между другото, соевият сос по принцип се използва и вместо сол, тоест, в този случай може да се счита за сол.
А аз не съм чувал досега сол да се неутрализира с оцет.
Явно не е това.
Според мене просто правят дресинга в по-голямо количество, за да може да се овалят в него по-добре парчетата тофу.
Най-вероятно е за това.
Но тогава това не е дресинг, просто марината. Явно някой не е употребил правилния термин.
Важното е, че рецептите изглеждат чудесно!
