Тофу на фурна
Съставки:
500 g
Твърдо тофу - подсушено
3 с. лъжици
Оцет балсамико
2 ч. лъжици
Соево олио(растително олио)
2 с. лъжици
Захар
1
Скилидка чесън - начукана
По 1/2 ч. лъжици
Сух и натрошен риган и сол
1
Червена чушка разрязанана 4 части
1
Средно голяма глава лук разрязана на 4
4
Гъби разрязани на 4 и магданоз за украса
Инструкции:
Нарежете тофуто на плочки и подсушете добре.
Смесете оцета, олиото, захарта, чесъна, ригана и солта и разбъркаите добре
Сложете тофуто и чушките и лука във широка тава за печене така че да има място между тях. Намажете ги с оцетената смес и оставете за 30 минути. Намажете отново и оставете за 30 минути още.
Печете 30-35 минути на 250 °С. Обърнете тофуто по средата на печенето като добавите гъбите Преместете в чинии и поръсете с магданоз (4 порции).
Хранителни свойства: 138 калории, 9.5 mg. протеин, 15.5 мг. въглехидрати, 4.6 мг мазнини, 0 mg холестерол, 0.5 мг. Наситени мазнини, 367 mg сода, 1.3 мг диетични фибри, 8.4 мг протеин от соята, 2.2 мг мазнини от соята.
|