Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 9:13 am Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 9 мнения ] 
Message
Сготвено на: 03 Дек, 2008 9:50 am Сря 

Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Авг, 2007 12:50 pm Пон
Мнения: 466
За 8 кюфтета стандартен размер

1 ч.ч. едла
2 ч.ч. вода
готова подправка за кайма (без сол и натриев глутамат) или личните ви предпочитания
сушени зеленчуци (без сол и натриев глутамат) в количество според предпочитанията (аз ръся яко :mrgreen: )
1 малка глава лук или 1 стрък зелен лук

Елдата се сварява във водата докато зърната се разпукнат хубаво - 15-20 мин.
Изплаква се много добре под студена вода. Пасира се с малко вода без да се цели съвършено гладка смес. Сушените заленчуци се слагат в много малко вода няколко мин. на огъня, колкото да си пуснат ароматите. Прибявят се към пасираната елда, слага се нарязания наситно лук и другите подправки.
Разбърква се добре и се оформят кюфтета като за скара, които се пекат 20-25 мин при 200С (аз ги пека върху хартия за печене)
Готовите кюфтенца могат да се полеят с някакъв сос с чесън - много добре се получава или само с малко зехтин и счукан чесън.

Освен вкусно и диетично, е и супер-евтино.


 Profile  
 
Сготвено на: 03 Дек, 2008 1:41 pm Сря 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Мисля, че нещо подобно ядох във Вегетариански ресторант Back Home. Наистина беше много вкусно и нямаше характерния мирис на елдата на дървеници. Нов в ресторанта май бяха пържени.


 Profile  
 
Сготвено на: 03 Дек, 2008 3:49 pm Сря 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
MR.LAZY написа:
Мисля, че нещо подобно ядох във Вегетариански ресторант Back Home. Наистина беше много вкусно и нямаше характерния мирис на елдата на дървеници. Нов в ресторанта май бяха пържени.


Как може нещо с дъх на пържени дървеници да е вкусно? :shock:


 Profile  
 
Сготвено на: 03 Дек, 2008 5:12 pm Сря 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Алеко написа:
Как може нещо с дъх на пържени дървеници да е вкусно? :shock:
MR.LAZY написа:
... и нямаше характерния мирис на елдата на дървеници.
Май някой е за очен доктор?


 Profile  
 
Сготвено на: 03 Дек, 2008 7:24 pm Сря 

Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Авг, 2007 12:50 pm Пон
Мнения: 466
Именно! Точно затова е проплакването със студена вода след като се свари елдата.
Няколко пъти поръчвах от Бек Хоум, обаче ми бяха мнооого маззни, пък и не знам какъв им беше свързващият агент - може и белтъци да са били...


 Profile  
 
Сготвено на: 03 Дек, 2008 7:31 pm Сря 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Meg написа:
...пък и не знам какъв им беше свързващият агент - може и белтъци да са били...
Питах ги специално и казаха, че нямат яйца в кухнята.


 Profile  
 
Сготвено на: 03 Дек, 2008 9:58 pm Сря 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
MR.LAZY написа:
Алеко написа:
Как може нещо с дъх на пържени дървеници да е вкусно? :shock:
MR.LAZY написа:
... и нямаше характерния мирис на елдата на дървеници.
Май някой е за очен доктор?


:shock: :oops: :lol:


 Profile  
 
 Рецепта: Re:
Сготвено на: 29 Сеп, 2010 8:15 am Сря 



MR.LAZY написа:
Алеко написа:
Как може нещо с дъх на пържени дървеници да е вкусно? :shock:
MR.LAZY написа:
... и нямаше характерния мирис на елдата на дървеници.
Май някой е за очен доктор?


Именно! Точно затова е проплакването със студена вода след като се свари елдата.


  
 
 Рецепта: Re: Re:
Сготвено на: 29 Сеп, 2010 8:56 pm Сря 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Здравей и добре дошъл, chenhongjuan.

chenhongjuan написа:
Именно! Точно затова е проплакването със студена вода след като се свари елдата.
У нас както и да я плакне жената, гречката ми мирише на дървеници.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 9 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB