ТИКВИЧКИ С ПИЛЕШКО НА ФУРНА
==============================
ПРОДУКТИ:
500 г. пилешко месо
1200 г. обелени тиквички
500 г. бланширани и обелени домати
260 г. лук
20 г. зехтин
20 г. сол
1 ч.л. червен пипер
5 г. смлян бял пипер
1 с.л. ситно нарязан копър
ЗА ПОЛИВКАТА:
2 яйца
400 г. кисело мляко
1 с.л. брашно
1/2 ч.л сол
настърганата кора от половин лимон
Накълцаното месо запържваме до зачервяване в мазнината при често разбъркване.
Задушаваме нарязаните на кубчета тиквички със 50 г. вода.
Отделно задушаваме ситно нарязания лук с доматите, като изпаряваме достатъчно дълго, за да омекне лукът и да се изпари достатъчно сокът от доматите. Накрая добавяме червения пипер.
Всичко се сглобява в тавичка и се пече в предварително загрята до 180 градуса фурна до изпаряване на сока по ваша преценка.
Докато се пече, правим поливката от посочените продукти.
След като преценим, че ястието се е изпарило достатъчно, изваждаме тавичката от фурната и поливаме с поливката.
Пече се още, докато поливката се стегне и порозовее.
|