ОРИЗ С ДОМАТИ
===============
ПРОДУКТИ:
900 г. бланширани и обелени домати
250 г. ориз
250 г. почистен лук
30 г. зехтин
1 ч.л. червен пипер
малка щипка лют пипер
750 г. вода
18 г. сол
1 вр. магданоз
Нарязаният на ситно лук се залива с малко вода, добавя се половината сол и се задушава.
Като поомекне, се добавя 10 г. зехтин и червения пипер и още малко се задушава.
Отделно задушаваме добре промития ориз с останалата част от зехтина, докато "стане леко стъклен".
Сглобяваме в тавичка, като добавяме останалата сол, лютия червен пипер и половината нарязан магданоз.
Пече се на слаба фурна - около 140 градуса, докато оризът набъбне и всичката вода се поеме.
След изваждането от фурната се поръсва обилно с останалата част нарязан магданоз.
|